Eiwitrijke home-made pastasaus

Lenna Omrani Zaterdag, 27 juni 2020
Eiwitrijke home-made pastasaus
Pasta is zeker voor jou als hardloper een goede keuze. In spaghetti, penne, macaroni en tagliatelle zitten relatief veel koolhydraten die jou extra power kunnen geven. Met dit recept kan je vanaf nu zelf je home-made pastasaus gaan maken!

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Onderstaand voorbeeld is met kikkerwten maar natuurlijk kun je ook gewoon kipfilet gebruiken in dit recept. Voeg deze dan toe na het bakken van de uien en knoflook.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 rode ui, in blokjes
  • 1 witte ui, in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 courgette, in dunne schijfjes
  • 250 gram kastanje champignons, in schijfjes
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 350 gram volkoren pasta
  • 100 gram kikkererwten, gekookt (mag uit blik)
  • 4 eetlepels zwarte olijven
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • 4 eetlepels zongedroogde tomaat
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 bouillonblokje
  • 4 grote handen verse bladspinazie
  • Optioneel: zwarte peper, citroensap, verse basilicum, pijnboompitten

Bereiding

1. Verwarm 2 eetlepels kokosolie in een grote (wok)pan. Bak de rode en witte ui en de knoflook op een hoog vuur tot het glazig wordt. (Als je kipfilet gebruikt voeg deze dan nu toe).

2. Voeg nu de courgette, champignons, sojasaus en paprikapoeder toe. Bak de groenten samen totdat het zacht is.

3. Voeg de volkorenpasta, kikkererwten, olijven, geraspte kaas en zongedroogde tomaat toe. Roer alles even goed door elkaar en voeg daarna de kokosmelk en het bouillonblokje toe. Doe de deksel op de pan en laat het sudderen voor ongeveer 15 minuten, tot de pasta zacht is. Roer regelmatig, zodat het niet aan elkaar blijft plakken.

4. Als de pasta en groenten zacht zijn, zet dan het vuur uit voeg dan de verse spinazie toe. Roer de spinazie goed door de pasta heen, zodat het slinkt.

5. Voeg eventueel nog wat zwarte peper en citroensap toe en serveer de pasta met wat verse basilicum, pijnboompitten.

Recepten
Lenna Omrani
Geschreven door

Lenna Omrani

Lenna Omrani is ex-tophockeyster en studente voeding en diëtetiek. ''Nadat ik een langere tijd kampte met een eetstoornis heb ik de liefde voor eten weer volledig terug en heb ik weer energie! Het delen van heerlijke en makkelijke recepten is mijn passie en laat mij een stuk harder rennen. Kook jij met me mee?''