Ben jij ook gek op een warm ontbijtje in de herfst of winter? En zou jij eens een andere variant willen proberen op je basisrecept van havermoutpap? Probeer dan deze eiwitrijke variant gemaakt met appel, rozijnen, pecannoten en speculaaskruiden! Met slechts een paar ingrediënten maak je eenvoudig dit lekkere en gezonde ontbijt. Om te zorgen dat je bloedsuikerspiegel geen enorme pieken maakt voegen we een goede eiwitpoeder en gezonde vetten toe aan dit recept. Heb je ’s ochtends niet zoveel tijd? Maak het dan de avond van tevoren!
Als je dol bent op appeltaart dan vind je deze havermoutpap met appel, speculaaskruiden en rozijnen vast ook erg lekker. Speculaaskruiden (of koekkruiden) is simpelweg een kruidenmix die al bekend was bij de Romeinen! Het is een mix van verschillende kruiden, maar de basis is gemaakt van kaneel, kruidnagel en nootmuskaat. Deze kruiden passen erg goed bij de herfst en winter dankzij hun warme smaken. Daarnaast geeft het je genoeg energie in de ochtend, maar het is ook perfect als herstelmaaltijd.
Ingrediënten (voor 1 kom)
• 1 kleine appel • 1/2 theelepel koek- en speculaaskruiden • 250 ml plantaardige melk • 40 gram havermout • Een klein handje rozijnen • 20 gram (plantaardige) eiwitpoeder • Snufje zout • 1 kleine theelepel kokosolie • Een klein handje pecannoten
• Optioneel: 1 eetlepel pindakaas
Lenna Omrani
Bereiding
1. Was en snijd de appel in kleine blokjes en bak dit met een klein beetje kokosolie en wat koekkruiden in een pan tot ze goudbruin zijn. 2. Voeg de havermout en melk toe en breng het al roerend aan de kook. Zet dan het vuur wat zachter en laat dit 5 minuten op het vuur pruttelen. Zorg dat je de havermoutpap blijft doorroeren. 3. Zet het vuur uit en voeg wat eiwitpoeder, rozijnen naar smaak en een snufje zout toe. Roer goed door. 4. Doe de havermout in een kommetje en voeg nog wat pecannoten, stukjes appel en/of pindakaas toe. Eet smakelijk!
Lenna Omrani is ex-tophockeyster en studente voeding en diëtetiek. ''Nadat ik een langere tijd kampte met een eetstoornis heb ik de liefde voor eten weer volledig terug en heb ik weer energie! Het delen van heerlijke en makkelijke recepten is mijn passie en laat mij een stuk harder rennen. Kook jij met me mee?''
Wij laten je graag een website zien afgestemd op jouw voorkeuren. Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gebruikerservaring en opbouw van klantprofielen voor het tonen van relevante advertenties op de website, externe websites en via sociale media. Meer informatie over het cookiegebruik op onze website vind je in ons cookiestatement. Afhankelijk van je voorkeuren kun je het gewenste machtigingsniveau selecteren bij ‘beheer cookies’.
Cookie instellingen
Wij laten je graag een website zien afgestemd op jouw voorkeuren. Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gebruikerservaring en opbouw van klantprofielen voor het tonen van relevante advertenties op de website, externe websites en via sociale media. Meer informatie over het cookiegebruik op onze website vind je in ons cookiestatement. Afhankelijk van je voorkeuren kun je het gewenste machtigingsniveau selecteren bij ‘beheer cookies’.
Personalisatie
Deze cookies plaatsen we om onze website continue te verbeteren en op jouw voorkeuren af te stemmen. Wij bewaren de gegevens in je persoonlijke profiel. Met die gegevens kunnen we onze producten en diensten beter voor je indelen en presenteren op de website.
Sociale media en externe websites
Deze cookies gebruiken we om te adverteren op sociale media platforms en externe websites. Wij gebruiken ze om je in te delen in doelgroepen die we gebruiken op o.a. Facebook, Google en Instagram. Daarmee zorgen we ervoor dat je op de juiste plekken binnen deze platforms onze meest relevante advertenties te zien krijgt.
Je hebt nog niet op alle vragen antwoord gegeven. Kies hierboven of we jouw gegevens wel of niet mogen gebruiken.
Je keuze is altijd te wijzigen via onze cookie instellingen