Eiwitrijke havermoutpap met appel en speculaaskruiden

Lenna Omrani Zaterdag, 17 oktober 2020
Eiwitrijke havermoutpap met appel en speculaaskruiden
© Lenna Omrani

Ben jij ook gek op een warm ontbijtje in de herfst of winter? En zou jij eens een andere variant willen proberen op je basisrecept van havermoutpap? Probeer dan deze eiwitrijke variant gemaakt met appel, rozijnen, pecannoten en speculaaskruiden! Met slechts een paar ingrediënten maak je eenvoudig dit lekkere en gezonde ontbijt. Om te zorgen dat je bloedsuikerspiegel geen enorme pieken maakt voegen we een goede eiwitpoeder en gezonde vetten toe aan dit recept. Heb je ’s ochtends niet zoveel tijd? Maak het dan de avond van tevoren!

Als je dol bent op appeltaart dan vind je deze havermoutpap met appel, speculaaskruiden en rozijnen vast ook erg lekker. Speculaaskruiden (of koekkruiden) is simpelweg een kruidenmix die al bekend waren bij de Romeinen! Het is een
mix van verschillende kruiden, maar de basis is gemaakt van kaneel, kruidnagel en nootmuskaat. Deze kruiden passen erg goed bij de herfst en winter dankzij hun warme smaken. Daarnaast geeft het je genoeg energie in de ochtend, maar het is ook perfect als herstelmaaltijd.

Ingrediënten (voor 1 kom)

• 1 kleine appel
• 1/2 theelepel koek- en speculaaskruiden
• 250 ml plantaardige melk
• 40 gram havermout
• Een klein handje rozijnen
• 20 gram (plantaardige) eiwitpoeder
• Snufje zout
• 1 kleine theelepel kokosolie
• Een klein handje pecannoten

• Optioneel: 1 eetlepel pindakaas

Lenna Omrani

Bereiding

1. Was en snijd de appel in kleine blokjes en bak dit met een klein beetje kokosolie en wat koekkruiden in een pan tot ze goudbruin zijn.
2. Voeg de havermout en melk toe en breng het al roerend aan de kook. Zet dan het vuur wat zachter en laat dit 5 minuten op het vuur pruttelen. Zorg dat je de havermoutpap blijft doorroeren.
3. Zet het vuur uit en voeg wat eiwitpoeder, rozijnen naar smaak en een snufje zout toe. Roer goed door.
4. Doe de havermout in een kommetje en voeg nog wat pecannoten, stukjes appel en/of pindakaas toe. Eet smakelijk!

Recepten
Lenna Omrani
Geschreven door

Lenna Omrani

Lenna Omrani is ex-tophockeyster en studente voeding en diëtetiek. ''Nadat ik een langere tijd kampte met een eetstoornis heb ik de liefde voor eten weer volledig terug en heb ik weer energie! Het delen van heerlijke en makkelijke recepten is mijn passie en laat mij een stuk harder rennen. Kook jij met me mee?''