Groente als basis
'We adviseren 500 gram groente per dag te eten. Begin daarmee bij je ontbijt of lunch, zodat je geen halve kilo groente bij je warme maaltijd ‘weg hoeft te werken’. Maak een planning per week zodat je niet voor een lege koelkast komt te staan en je toch maar weer kiest voor het brood uit de vriezer', aldus Brenda.
Hoe vaker je groente verwerkt in je ontbijt of lunch hoe makkelijker het wordt. Maak bijvoorbeeld op zondag een grote pan soep. Deze kun je maximaal vier dagen bewaren in de koelkast als voedzame en snelle lunch op een andere dag. Wil je meer variatie dan kun je de soep eventueel ook invriezen voor een ander moment. Wees creatief! Zoek naar recepten en zorg dat je jouw favoriete recepten niet vergeet door ze goed te bewaren. Zodoende hoef je bij een inspiratieloos moment alleen maar te kijken naar je opgeslagen recepten.
Tip: op de instagrampagina van de Voedingsacademie deelt Brenda regelmatig recepten waarin groentes de hoofdrol vervullen.