Een goed immuunsysteem

In samenwerking met Jumbo Foodcoach
Donderdag, 19 november 2020
Een goed immuunsysteem

Gezond en gevarieerd eten is niet alleen makkelijk en leuk. Het is ook belangrijk om je immuunsysteem op orde te houden. Daardoor ben je beter bestand tegen virussen, ziekten en bacteriën. Eet je ongezond? Dan is immuunsysteem minder sterk en heb je een lagere weerstand. Wij geven je vijf tips om je immuunsysteem op orde te houden.

1. Alle kleuren van de regenboog

Niemand vindt het lekker om elke dag hetzelfde te eten. Daar raak je snel op uitgekeken. Beter is het om zoveel mogelijk verschillende kleuren groenten en fruit te eten. Hierin zitten veel verschillende vitaminen en mineralen. Alsof je elke dag alle kleuren van de regenboog binnen krijgt.

2. Slapen

Tijdens je slaap produceert het immuunsysteem kleine eiwitten, zogenoemde cytokinen. Wanneer je ziek of geblesseerd bent, helpen deze cytokinen je lichaam bij het bestrijden van ontstekingen, infecties en trauma. Voldoende slapen ondersteunt je weerstand.

3. Bewegen

Bewegen heeft invloed op je immuunsysteem. Matig inspannende activiteiten versterken je afweersysteem, vooral bij ouderen en mensen met chronische aandoeningen. Het beschermt je tegen allerlei virussen, bacteriën, ziekten en houd je weerstand op peil.

4. Plantaardige eiwitten

Eet jij wel plantaardige maar geen dierlijke eiwitten? Dan is gevarieerde voeding extra belangrijk. In plantaardige eiwitten zitten minder essentiële aminozuren dan in dierlijke eiwitten. Door verschillende plantaardige eiwitproducten te eten, krijg je toch het complete pakket aan essentiële aminozuren binnen.

5. Vitamine D

Vitamine D zijn belangrijk voor een goede werking van de spieren en het immuunsysteem. Ze zitten onder meer in vette vis. Een vette vis per week is volgens de richtlijnen erg goed voor je. Zo zet je een stap in de goede richting in je vitamine D inname. Jumbo Foodcoach heeft meerdere maaltijden waarin vitamine D verwerkt zitten.

Jumbo Foodcoach
Logo Jumbo Foodcoach
In samenwerking met

Jumbo Foodcoach

Jumbo Foodcoach geeft je een professioneel en persoonlijk voedingsplan om beter te presteren. En dat met lekkere, gevarieerde en makkelijke recepten. De app is beschikbaar voor hardlopers, wielrenners, fitnessers en hockeyers.