Courgette avocado kokossoep

Lenna Omrani
Lenna Omrani Zaterdag, 28 augustus 2021
Courgette avocado kokossoep
© Lenna Omrani

De makkelijkste manier om veel groenten binnen te krijgen, is om ze te verwerken in een soep. Deze courgette avocado kokossoep bevat meerdere bronnen van vet en vezels, wat zorgt voor een verzadigd gevoel en een hoop vitaminen!

Er zijn veel mensen die een afschuw hebben, of ‘bang’ zijn voor vetten. Vooral als ze willen afvallen. Het woord ‘vet’ klinkt misschien ongezond of slecht, maar dat is zeker niet het geval. Vetten heb je juist nodig om je lichaam optimaal te laten functioneren.

Om je een handje te helpen bij een voedzame maaltijd met gezonde vetten vind je hieronder het recept van een heerlijke courgette avocado kokossoep. Dit recept bevat meerdere bronnen van vet en vezels die zorgen voor verzadiging en vitaminen. Daarnaast is het ook nog eens een heel eenvoudig recept en kun je ervan genieten bij zowel de lunch als het avondeten.

Zoals je misschien wel weet bestaan er twee soorten vetten: onverzadigde vetten en verzadigde vetten. Onverzadigde vetten, de ‘goede’ vetten, zitten onder andere in avocado’s, noten, zaden, oliën en kokos. Ze spelen een rol in het verlagen van het LDL-cholesterol in je bloed. Wat het voordeel daarvan is? Als dit cholesterolgehalte laag is, heb je minder kans op hart- en vaatziekten. Probeer dus voldoende goede vetten binnen te krijgen en minder van de minder voedzame vetten, zoals transvet of verzadigd vet (dit vind je vooral in fastfood, koek, taart, ijs etc.).

Wil jij aan de slag met deze vet gezonde soep? Lees dan snel verder!

Ingrediënten (voor 4-6 personen)

  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 courgettes, in blokjes
  • 1 el rozemarijn
  • ½ tl zwarte peper
  • 2 avocado’s in blokjes
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 500 ml groentebouillon

Garneren met:

  • Verse basilicum
  • Geraspte courgette
  • Pijnboompitten

Bereiding

  1. Verhit wat kokosolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  2. Voeg de courgette en rozemarijn toe en bak dit 4-5 minuten mee. Voeg ook zwarte peper naar smaak toe.
  3. Voeg de avocado, kokosmelk en groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat het ongeveer 15-20 minuten pruttelen op een laag vuur, tot de courgette zacht is.
  4. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
  5. Giet de soep in kommetjes en garneer het met verse basilicum, geraspte courgette en een handje pijnboompitten. Serveer volkorenbrood bij de soep of eet er een salade naast!

Bewaartip: Bewaar de soep tot 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast of vries het tot 2 maanden in!

Afvallen Eten Recepten
Lenna Omrani
Geschreven door

Lenna Omrani

Lenna Omrani is ex-tophockeyster en studente voeding en diëtetiek. ''Nadat ik een langere tijd kampte met een eetstoornis heb ik de liefde voor eten weer volledig terug en heb ik weer energie! Het delen van heerlijke en makkelijke recepten is mijn passie en laat mij een stuk harder rennen. Kook jij met me mee?''