Alchoholvrij bier een gezond alternatief?

Vrijdag, 5 augustus 2022
Alchoholvrij bier een gezond alternatief?

Alcohol en hardlopen zijn geen goede combi. Maar gelukkig is er ook een alternatief: alcoholvrij bier en de frisse zomerse variant radler-bier. Hoe gezond is dit drankje voor je? En is het een goede vervanger van bier als je wil afvallen?

Een biertje of wijntje na een zware inspanning? Dat heb je zeker verdiend. Maar slim is het niet, want alcohol heeft een negatieve invloed op je hardloopprestaties en herstel. Een alcoholvrij biertje is een beter alternatief.

Alcoholvrij bier

Het meest ongezonde ingrediënt - alcohol - is geëlimineerd. Dus dat een alcoholvrij biertje beter is voor je gezondheid dan de normale variant kunnen we wel stellen. Ook wat calorieën betreft, scoort een alcoholvrij biertje beter: gemiddeld 21 kcal per 100 ml tegenover 46 kcal bij een gewoon biertje. Wel bevat alcoholvrij bier vaak meer suiker.

Radler 0.0

Een radler 0.0. is een mix van bier (gerstemout en hop zonder toegevoegd alcohol) en limonade. Erg lekker en verfrissend, vooral op een warme dag of na een intensieve training. In een radler 0.0. zit weliswaar geen alcohol, maar desondanks bevat het alcoholvrije drankje nog veel calorieën en suikers. Een flesje van 300 ml bevat ruim 80 kilocalorieën en bijna 18 gram suiker (á 4 suikerklontjes). Met meerdere flesjes kunnen de calorieën dus behoorlijk aantikken.

Drink met mate

Voor je hardloopprestaties is alcoholvrij bier of radler 0.0 een betere keuze. Maar wil je graag afvallen, dan kun je calorierijke dranken het beste laten staan en luidt ook bij de alcoholvrije variant het advies: drink met mate.

Afvallen Drinken