Zo zet je jouw training in de vakantiemodus

Vrijdag, 24 juni 2022
Zo zet je jouw training in de vakantiemodus

Ben jij heerlijk aan het genieten vanaf jouw vakantieadres met iedere dag een baguette onder de arm, twee keer per dag een gelato, weggespoeld met een ijskoude rosé terwijl je achterover zit met de zon op je bol? Neem het ervan! Het is helemaal niet erg om het ook wat hardlopen betreft wat rustiger aan te doen. Wij laten je zien hoe je jouw trainingen in de vakantiemodus zet.

Geen paniek

Paniek hoort niet echt bij ‘stress uit’ en ‘vakantiemodus aan’, dus allereerst: geen paniek. Maak jij je zorgen om je vorm en wat daar nog van over is als je nu twee weken niet traint? Niet nodig. Je kunt je vakantie prima als een herstelperiode zien. Van 2 weken rust word je echt niet slechter. Het is zelfs goed om even rust te pakken en daarna weer opgeladen verder gaan.

No pressure

Helemaal prima als je het niet kan laten om toch nog je hardloopschoenen aan te trekken voor een rondje. We snappen het, wij kunnen ook niet stilzitten. Wat je wel kan doen, is je training wat relaxter aanpakken. Kijk eens niet de hele tijd op je horloge naar je hartslag en je snelheid, maar ga lekker op in de omgeving waar je loopt.

Piano, piano

Pas je tempo aan. Het kan en mag allemaal wel wat langzamer op vakantie. Zeker als het warm weer is op je vakantieadres. Het is ook verstandig om eerst even te acclimatiseren: ga niet gelijk nadat je je koffer hebt uitgepakt in de hitte hardlopen. Geef je lichaam de tijd om even te wennen. Ook als je in meer glooiend of heuvelachtig terrein zit, moet je daar rekening mee houden. Dat ga je namelijk zeker voelen in je benen! En niemand wil met een blessure als souvenir thuiskomen. Rustig aan. Het is vakantie.

Op ontdekking

Wat is er nu leuker dan je nieuwe omgeving op je hardloopschoenen te ontdekken? Een win-win situatie. Laat je verrassen door natuur, strand of stad en laat je niet leiden door een bepaald aantal kilometers wat je per se wilt lopen. Ben je bang om te verdwalen? Neem dan voor de zekerheid wat geld, je telefoon en het adres van je hotel of camping mee.

Oh ja, laatste tip: vergeet niet de vakantiemodus uit te zetten als je weer terug bent. Fijne (hardloop)vakantie!