Waar vind ik een loopmaatje?

Vrijdag, 1 januari 2021
Waar vind ik een loopmaatje?

Loop je niet graag alleen? Dan is het fijn om een loopmaatje te hebben. Het is gezellig én je kunt elkaar motiveren om te blijven trainen. Maar hoe vind je een loopmaatje van hetzelfde niveau? 3 tips!

Zoek een loopgroep…

De makkelijkste manier om andere hardlopers te ontmoeten, is bij een loopgroep of atletiekvereniging in de buurt. Daar wordt je ingedeeld in een groep van jouw niveau, waardoor je direct bij de juiste trainingsmaatjes terechtkomt. Als beginnende hardloper kun je aansluiten bij Yakult Start to Run.

…of individuele hardlopers

Train je liever niet in een groep, dan kun je op zoek naar individuele hardlopers van jouw niveau. Een makkelijke ontmoetingsplek zijn lokale hardloopevenementen, waar hardlopers van verschillende niveaus samenkomen. Houd je oren en ogen open – misschien hoor je anderen wel over een bepaalde richtprestatie praten.

Bij de finish is het nog makkelijker om te zien welke hardlopers jouw nieuwe trainingsmaatjes kunnen worden. Iedereen die in de buurt van jouw finishtijd zit, kan een mogelijk nieuwe trainingspartner zijn. Schroom niet om op iemand af te stappen en te peilen of er interesse is om eventueel samen te trainen. Wie niet waagt, wie niet wint!

Vergeet ook social media niet

Zo zijn er allerlei Facebookgroepen voor hardlopers en zou je daar best eens een oproepje kunnen plaatsen of er lopers van hetzelfde niveau in de buurt wonen, die interesse hebben om samen te lopen.

Start to Run beginnersplein