Steek je training eens anders in

Woensdag, 20 april 2022
Steek je training eens anders in
© Barbara Kerkhof

Loop jij vaak een rondje? Wij dagen je deze maand uit om je training eens anders in te steken: loop van punt A naar punt B en laat je door iemand afzetten, ophalen of neem het openbaar vervoer naar huis. Doe mee met de challenge en maak kans op een paar ASICS hardloopschoenen!

Als hardloper loop je waarschijnlijk meestal een rondje. Het is tenslotte wel zo makkelijk als je vanuit huis vertrekt je daar een paar kilometer later ook weer uitkomt. Maar het kan ook anders! Wij dagen je uit om een keer géén rondje te lopen, maar van punt naar punt.

Van punt naar punt betekent dat je begin- en eindpunt niet dezelfde locatie is. Daardoor kun je meer variatie in je hardlooproute aanbrengen en ontdek je een nieuwe omgeving. Denk van te voren wel even na over de praktische zaken, want je zal wat beter moeten plannen als je niet thuis begint en eindigt. Hoe je dat aanpakt? Een aantal tips!

Gebruik het openbaar vervoer

Pak de bus of trein naar een halte of station in de buurt en loop vanaf daar terug naar huis. Je kunt de terugweg van te voren alvast uitstippelen en op je horloge of telefoon uploaden, zodat je zeker weet dat je niet verdwaald. Andersom kan natuurlijk ook, maar vaak is het fijner om thuis te eindigen zodat je meteen kunt douchen (en niet teveel afkoelt tijdens het reizen) en direct wat kunt drinken en eten.

Ophalen of afzetten

Wat je ook kunt doen, is iemand vragen om jou ergens af te zetten, zodat je vanaf daar naar huis kunt lopen. Of kies een locatie uit waar je afspreekt met een vriend of vriendin, die daar met de fiets of auto naartoe komt. Drink na je hardlooptraining samen nog even een drankje en regel dat diegene jou na afloop weer thuisbrengt. Dan heb je bovendien een leuk doel om je voor in het zweet te werken!

Loop naar je werk

Woon je op hardloopafstand van je werk en is er een douche aanwezig? Ga dan hardlopend naar je werk! Zorg dat je de dag van tevoren alvast een schoon setje kleding en douchespullen meeneemt en laat je werkspullen op kantoor liggen. Andersom kan ook, door hardlopend naar huis te gaan. Op deze manier integreer je je training makkelijk in een drukke (werk)dag.

Volbreng de challenge van april

Win ASICS schoenen

Volbreng de Challenge voor 30 april én vergeet je Strava-activiteit niet aan ons door te geven. Als lid van Hardlopen.nl maak je kans op een paar ASICS schoenen.

Word lid en doe mee
10 kilometer 5 kilometer Hardlooproutes Motivatie