Op tijd in vorm? Drie schema's voor de NN Zevenheuvelenloop

Donderdag, 21 september 2017
Op tijd in vorm? Drie schema's voor de NN Zevenheuvelenloop
Heb jij je al ingeschreven voor de NN Zevenheuvelenloop op 18 en 19 november? Dat is al over iets meer dan 8 weken! Maar geen paniek, want Hardlopen.nl-expert Rob Veer heeft drie trainingsschema's voor je gemaakt waarmee je precies op tijd bent voor de Zevenheuvelennacht (7km) of de NN Zevenheuvelenloop (15 km).

De NN Zevenheuvelenloop is de najaarsklassieker van Nederland. Bij dit loopevenement van 15 km loop je over een prachtig parcours van Nijmegen naar Groesbeek en terug. De naam doet het al vermoeden: onderweg kom je over behoorlijk wat heuvels. Vind je de 15 km te lang? Dan kun je op zaterdag meedoen aan de sfeervolle Zevenheuvelennacht van 7 km.

Drie niveaus

Als je je hebt ingeschreven voor een van deze afstanden, komt nu het belangrijkste: trainen! Ter voorbereiding op de NN Zevenheuvelenloop heeft Hardlopen.nl-expert Rob Veer drie schema's gemaakt: een beginnersschema voor de 7 km, een schema van 10 naar 15 en een schema voor lopers die sneller willen worden op de 15 km.

Op de koelkast

Deze drie schema's zijn precies voor de acht weken die nog resteren tot de NN Zeveneheuvelenloop. Het is daarom wel belangrijk dat je gelijk volgende week (25 september) begint. Dus print je schema uit, plak het op de koelkast en beginnen maar!

Schema van 0 naar 7 km

Dit jaar met hardlopen begonnen en ben je lekker aan het trainen stabiel? Dan kun je met dit schema prima in 8 weken naar de 7 km Zevenheuvelennacht trainen.

Schema van 10 naar 15 km

Je hebt de 10 km al goed kunnen finishen en nu wil je meer: 15 km! Met dit schema bouw je jouw basis van de 10 km uit en kun je aan het einde daar 5 km aan vastplakken. Zo sta je vol vertrouwen aan de start van de NN Zeveneheuvelenloop.

Schema van 15 naar 15 km

Voor jou is de 15 km geen onbekend terrein meer. Nu wil je sneller! Met dit schema kun je aan de slag om jouw pr op het zevenheuvelenparcours te verbeteren.

Veel succes met voorbereiden!

Ga voor meer info over het evenement naar NNzevenheuvelenloop.nl