Maak je plannen voor 2020 waar met deze tips!

Vrijdag, 24 januari 2020
Maak je plannen voor 2020 waar met deze tips!
Januari is de maand van de goede voornemens. Heb jij ze ook? Veel mensen willen bijvoorbeeld meer gaan hardlopen. Maar hoe doe je dat? En belangrijker nog: hoe houd je het vol? In dit artikel geven we vijf tips om jouw goede voornemens vol te houden!

1. Stel een hardloopdoel

Wanneer je het voornemen hebt om meer te gaan hardlopen, is het verstandig om een passend hardloopdoel te kiezen. Wanneer je een doel hebt om voor te trainen, is het veel gemakkelijker om de deur uit te gaan. Belangrijk bij het stellen van een doel is dat het niet te moeilijk, maar ook niet te makkelijk is. Je moet uitgedaagd worden, maar het moet wel haalbaar zijn. Tevens is het ook fijn wanneer je doel niet te ver in de toekomst ligt. Mocht dat wel zo zijn, is het lastig om je erop te focussen, omdat het immers nog zo lang duurt. Een doel dat over twee maanden te behalen is, geeft vaak de juiste motivatie.

2. Zoek een loopgroepje

Alleen ga je harder, maar samen kom je verder. Het kan motiverend werken om samen te gaan lopen. Er zijn bij jou in de buurt vast genoeg loopgroepjes waarbij je kunt aansluiten. Natuurlijk kun je kiezen voor een atletiekvereniging, maar ook andere loopgroepjes zijn bijna in iedere stad actief. Daarnaast heb je wellicht een vriend of vriendin, broer of zus, buurman of buurvrouw met hetzelfde goede voornemen. Motiveer elkaar om te trainen en plan samen loopjes in.

3. Plan je trainingen in

Trainingen van tevoren inplannen in de (werk)week zorgt ervoor dat je minder snel in de knel komt met tijd of in de verleiding om niet te gaan. Je weet van tevoren precies wat je moet doen. Ook weet je hierdoor zeker dat je er tijd voor hebt (gemaakt) in de week. Het afstrepen na afloop geeft overigens een heel goed gevoel!

4. Focus niet alleen op het einddoel

Niet alleen het einddoel moet voldoening geven. De weg ernaartoe moet je zo leuk en interessant mogelijk maken voor jezelf. Goede voornemens houd je gemakkelijker vol als het leuk is. Dus focus niet alleen op het resultaat, maar geniet van het trainen.

5. Beloon jezelf

Wellicht is het doel behalen (en die medaille) al je grootste beloning, maar je kunt natuurlijk ook op een andere manier zorgen voor een beloning. Bijvoorbeeld door het aanschaffen van nieuwe hardloopschoenen of kleding. Dit motiveert meteen weer om een nieuw doel te stellen en te blijven lopen.

Wat zijn jouw goede (hardloop)voornemens?

Motivatie