Hoe lang is jouw running streak deze maand?

Woensdag, 8 juni 2022
Hoe lang is jouw running streak deze maand?
© BSR Agency

Als je als hardloper je grenzen wil verleggen, denk je al gauw aan langere afstanden of snellere tijden. Maar je kunt het ook anders aanpakken en de uitdaging zoeken in het aantal achtereenvolgende dagen dat je loopt. We dagen je uit om deze maand voor een running streak te gaan!

Een running streak is een pittige uitdaging waarbij je een bepaalde periode elke dag minimaal één mijl, 1600 meter, hardloopt. Verder mag natuurlijk ook, maar dat hoeft niet. Je kan zelf je tempo bepalen en de periode die je achter elkaar loopt.

Waarom een running streak?

Een running streak motiveert je om dagelijks te trainen. Iedere dag hardlopen draagt bij aan een goed humeur en vermindert stress en negatieve gevoelens. Je wordt gezonder en fitter en je verbetert je immuunsysteem. Grote kans dat je je na jouw running streak energieker en positiever voelt!

Deze challenge is ook goed voor je discipline. Als je iedere dag wil lopen, kun je jouw training nou eenmaal niet naar morgen verschuiven. Excuses als slecht weer of geen zin zijn niet meer zo makkelijk te gebruiken. Je gaat gewoon! En morgen weer!

Maak het niet te bont

Als je niet gewend bent om iedere dag hard te lopen, is het van belang dat je dit rustig opbouwt. Een extra dag hardlopen betekent ook een dag minder rust, het mes snijdt dus aan twee kanten. Maak je extra training daarom niet te lang en intensief. Ter compensatie kun je ook het aantal kilometers dat je op andere dagen loopt verminderen. Luister goed naar je lichaam en wees alert op pijntjes en vermoeidheid.

Hoe doe je mee?

Zorg ervoor dat je in ieder geval drie dagen achter elkaar loopt. Ben je lid van hardlopen.nl en voltooi je de hardloopchallenge? Meld je prestatie via de website en maak kans op een paar ASICS hardloopschoenen.

Maandchallenge juni

Hoe lang is jouw running streak?

Loop deze maand een run-streak en maak kans een paar ASICS hardloopschoenen!

Doe mee
Motivatie