Haal meer uit hardlopen met de juiste muziek

Vrijdag, 10 juni 2016
Haal meer uit hardlopen met de juiste muziek
Muziek motiveert. Met de muziek die past bij jouw looptempo haal je vaak net wat extra’s uit je training. Om je daarbij te helpen lanceerde Sky Radio vorige week tijdens Healthy Fest vier nieuwe running playlists, voor beginnende hardlopers, gevorderden, experts en een Stretch & Relax-playlist.

Presentatrice en actrice Lieke van Lexmond gaf vorige week het startschot voor de nieuwe running playlists, die onderdeel zijn van het online muziekplatform Running Hits van Sky Radio. Dat deed ze tijdens het festival Healthy Fest, dat helemaal in het teken stond van sport en gezondheid, en onder het toeziend oog van Sky’s station-voice Marlayne Sahupala.

Energie

Dat aanpassing van muziek aan je loopritme voor een verbetering in prestaties zorgt, is bewezen aan de hand van universitair onderzoek. Als hardloper vind je via Sky Radio voortaan gemakkelijk de muziek voor jouw ideale tempo en niveau. Daarnaast word je muzikaal gemotiveerd om tijdens je training alles te geven. Ook Lieke kent de motiverende kracht van muziek: “Ik ben gek op muziek. Ook tijdens het sporten geeft het me net die energie die ik nodig heb.''

Muziekmix

De Sky Radio Running Hits Starter is een muziekmix voor een tempo dat je makkelijk volt kunt houden. De playlist voor gevorderden helpt ervaren hardlopers om hun training langer vol te houden. De Expert-playlist is er voor ervaren hardlopers die op muziek met een hoog tempo de finish willen bereiken. En de Stretch & Relax-playlist tot slot helpt je bij het doen van je cooling down.

Afwisseling

De vier verschillende playlists zijn op tempo en BPM gemixt door DJ Sandstorm en lopen moeiteloos in elkaar over. Ze zullen niet snel gaan vervelen, want elke maand wordt er nieuwe muziek toegevoegd. Je kunt de playlists vinden via skyradio.nl, via de Sky Radio App en als podcast.

Kijk voor alle informatie op http://www.skyradio.nl