Welke muziek is favoriet bij hardlopers?

Maandag, 12 november 2018
Welke muziek is favoriet bij hardlopers?
Hardlopen op muziek zorgt voor extra motivatie. Als je zelf tijdens het hardlopen met muziek op loopt, heb je het positieve effect van de muziek misschien al eens ervaren. Onderzoekers hebben geconcludeerd dat het ook nog uit kan maken wat voor muziek je luistert. Muziek die het hetzelfde tempo heeft als je pasfrequentie werkt het beste.

In samenwerking met Rolfstone gaven wij hardlopers de mogelijkheid om muziek te luisteren met een draadloze verbinding. Zeker tijdens intensieve trainingen blijven deze vaak ergens haken. Kortom ze leiden af en halen je uit je concentratie.

De testers zijn inmiddels persoonlijk op de hoogte gebracht en hebben hun eerste hardloopronde met draadloze oortjes ervaren. Bovendien waren wij erg benieuwd op welk nummer jullie het liefste hardlopen. Dit varieerde van pop tot rock, en van dance tot hardstyle.

Favoriete hardloopnummer

Tijdens het hardlopen kun je muziek op twee manieren gebruiken: als achtergrondmuziek of als tempomaker voor je pasritme. Als je de muziek als achtergrond gebruikt, zoals bij werk of een vervelend klusje als de afwas, is de muziek meer als afleiding. In dat geval luistert het ook niet zo nauw met het tempo van de muziek.

Er is een grote diversiteit aan nummers ingezonden wat laat zien dat het heel persoonlijk is wat fijne muziek is om op hard te lopen. Wat opviel is dat het overgrote deel van de nummers positief zijn en een snelle beat hebben. Queen bleek de populairste band te zijn met meer dan dertig inzendingen. De hit Don’t stop me now is het meest beluisterde nummer.

Een goede nummer twee is het nummer Eye of the Tiger van Survivor, een echte motivator tijdens het trainen. Ook het vrolijke nummer Happy van Pharrell Williams wordt erg veel beluisterd. Tot slot zijn Martin Garrix, Armin van Buuren en Avicii veelbeluisterde artiesten die nummers hebben gemaakt waarop goed gelopen kan worden.

Stimulerend voor prestaties

Het is niet alleen heerlijk om op muziek hard te lopen, het kan ook nog eens prestatie bevorderend werken. In dit artikel wordt uitgelegd waarom motiverende beats goed kunnen zijn voor jouw prestaties .