De leukste podcasts over hardlopen

Lysanne
Lysanne Wilkens Dinsdag, 28 juni 2022
De leukste podcasts over hardlopen
Luisteren naar een podcast maakt het lopen in je eentje toch wat gezelliger. Deze podcasts zorgen voor een dosis inspiratie, motivatie en nieuwe inzichten. Je luistert ze niet alleen tijdens je hardlooptraining, maar kunt ze ook opzetten in de auto, tijdens het opruimen of terwijl je thuis op de bank ligt.

Slimmer Presteren Podcast

De Slimmer Presteren Podcast gaat over sport, onderzoek en innovatie. Wekelijks bespreken onderzoeksjournalist Jurgen van Teeffelen en Gerrit Heijkoop de ontwikkelingen in de duursport. In de afleveringen komen onder andere sportgadgets, -voeding en feiten en fabels van de sportpsychologie voorbij. Een leuke podcast voor hardlopers die hun grenzen willen verleggen, maar daarbij de grens tussen ‘onzin’ en ‘zinvol’ niet uit het oog willen verliezen.

De Pacer

In hardlooppodcast De Pacer bespreken loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert de wereld van het hardlopen – en met name die van de marathon. Ze nodigen inspirerende gasten uit en haken in op de actualiteit. Verwacht deskundige kroegpraat over momenten die voor iedere loper op elk niveau herkenbaar zijn.

Looppraat

Elke maand bespreken fanatieke lopers Anton-Jan Thijssen en Tim Baks samen met een spraakmakende gast het laatste loopnieuws, delen ze tips en geven ze reviews. Van de laatste hardloopapps en technologische ontwikkelingen tot gesprekken met topatleten en andere inspirerende lopers.

Suzy Q&A

In ‘Suzy Q&A’ geeft topatlete Suzan Krumins een uniek inkijkje in het leven van een topatleet. Het enthousiasme waarmee dat gebeurt, werkt aanstekelijk. Samen met co-host Olivier Heimel (hoofdredacteur van Runner’s World Magazine) worden, naast het topsportleven van Krumins, de actuele ontwikkelingen in de loopwereld besproken en vragen van luisteraars beantwoord.

FIT.nl

In deze podcast serie interviewt team FIT.nl coaches en experts met inspirerende verhalen en handige tips om meer uit jezelf te halen. De podcast is niet uitsluitend op hardlopers gericht, maar behandelt wel regelmatig relevante hardloopvragen. Bestaat de perfecte hardlooptechniek bijvoorbeeld? En is alcohol schadelijk voor je spierherstel? Tussen de meer dan 100 afleveringen vind je vast een interessante aflevering!

Train voor 3, 5 of 10 kilometer

Ontdek de Running Coach audiotrainingen

Met de Running Coach audiotrainingen bouw je slim en verantwoord jouw hardlooprondjes op.

Luister op Spotify
Apps
Lysanne Wilkens
Geschreven door

Lysanne Wilkens

Lysanne Wilkens is freelance redacteur voor hardlopen.nl en gaat met alle plezier op zoek naar bijzondere verhalen. Daarnaast is ze zelf fanatiek hardloper en kan ze op diverse afstanden uit de voeten, van de 800 meter tot de halve marathon.