De leukste podcasts over hardlopen

Lysanne Wilkens Donderdag, 17 december 2020
De leukste podcasts over hardlopen
Luisteren naar een podcast maakt het lopen in je eentje toch wat gezelliger. Deze podcasts zorgen voor een dosis inspiratie, motivatie en nieuwe inzichten. Je luistert ze niet alleen tijdens je hardlooptraining, maar kunt ze ook opzetten in de auto, tijdens het opruimen of terwijl je thuis op de bank ligt.

De Pacer

In hardlooppodcast De Pacer bespreken loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert de wereld van het hardlopen – en met name die van de marathon. Ze nodigen inspirerende gasten uit en haken in op de actualiteit. Verwacht deskundige kroegpraat over momenten die voor iedere loper op elk niveau herkenbaar zijn.

Liefde voor lopen

Roxanne Steijger van Runner’s World Magazine en Martyn de Jong van Men’s Health bespreken in de podcast ‘Liefde voor Lopen’ herkenbare thema’s rondom hardlopen. Luchtig en makkelijk te volgen, waarbij soms ook diepgaande onderwerpen worden behandeld.

Looppraat

Elke maand bespreken fanatieke lopers Anton-Jan Thijssen en Tim Baks samen met een spraakmakende gast het laatste loopnieuws, delen ze tips en geven ze reviews. Van de laatste hardloopapps en technologische ontwikkelingen tot gesprekken met topatleten en andere inspirerende lopers.

Suzy Q&A

In ‘Suzy Q&A’ geeft topatlete Suzan Krumins een uniek inkijkje in het leven van een topatleet. Het enthousiasme waarmee dat gebeurt, werkt aanstekelijk. Samen met co-host Olivier Heimel (hoofdredacteur van Runner’s World Magazine) worden, naast het topsportleven van Krumins, de actuele ontwikkelingen in de loopwereld besproken en vragen van luisteraars beantwoord.

Marathon Training Academy (EN)

Aan het trainen voor een marathon? Dan kan deze Engelstalige podcast je interessante inzichten geven voor je trainingsaanpak. Of je nu een beginner bent of al vele marathons hebt volbracht, de kennis en ervaring van marathonloper en arts Angie Spencer maken je een wijzere en betere loper.

Apps
Lysanne Wilkens
Geschreven door

Lysanne Wilkens

Lysanne Wilkens is freelance redacteur voor hardlopen.nl en gaat met alle plezier op zoek naar bijzondere verhalen. Daarnaast is ze zelf fanatiek hardloper en kan ze op diverse afstanden uit de voeten, van de 800 meter tot de halve marathon.