7 redenen om vandaag te starten met hardlopen

Maandag, 4 september 2023
7 redenen om vandaag te starten met hardlopen
© BSR Agency

Heb jij een duwtje in de rug nodig om het hardlopen (weer) op te pakken? Wij kunnen genoeg redenen bedenken waarom je vandaag wil beginnen! Waar wacht je nog op?!

1. Laagdrempelig

Hardlopen is laagdrempelig! Je kunt het in je eentje doen, op het moment dat het jou uitkomt. Het enige wat je nodig hebt: sportkleding en een paar hardloopschoenen. En ingewikkeld is het ook niet. Iedereen kan hardlopen, wat je niveau ook is.

2. Efficiënt

Je stapt de deur uit en kunt beginnen. Efficiënter wordt het niet. Je bent geen reistijd kwijt en hoeft daardoor maar 30 tot 60 minuten vrij te maken om jouw training te volbrengen. Dat moet mogelijk zijn toch!

3. Goed voor je gezondheid

Beweging is goed voor je lichaam. Of je nu fitter wilt worden, aan je conditie wil werken of wat kilo’s wil kwijtraken – met hardlopen bereik je het allemaal. Het is een goede cardio training waarmee je jouw uithoudingsvermogen traint, je vetpercentage verlaagt en meer energie krijgt.

4. Stress loslaten

Hardlopen helpt om stress, spanning en onrust los te laten. Door in beweging te komen, kom je in verbinding met je lichaam. Je kunt je gedachten op een rijtje zetten en je hoofd leegmaken. Na een goede training geeft je lichaam het anti-stress hormoon endorfine af, waardoor negatieve gevoelens verminderen. Zo kom je na een hardlooprondje weer opgeladen thuis!

Stel je vraag aan de
NN Running Coach

Wil jij 15 minuten kunnen hardlopen zonder te stoppen? Of gewoon lekker het plezier vinden in de sport? Het maakt niet uit wat je doel is. De NN Running Coach helpt jou op weg met de eerste stappen.

5. Grenzen verleggen

De grootste uitdaging tijdens het hardlopen ben je zelf. Continu probeer je jezelf te verbeteren. Kun je het langer volhouden? Kan het nog sneller? Door je grenzen te verleggen, vergroot je jouw zelfvertrouwen en haal je veel voldoening uit het sporten. Dat stimuleert om door te zetten.

6. Sociaal contact

Hardlopen kun je in je eentje doen, maar ook heel makkelijk samen. Daardoor is hardlopen niet alleen een sportieve, maar ook een sociale activiteit. Samen sporten creëert bovendien een gevoel van saamhorigheid, waardoor je onderlinge band nog sterker wordt.

7. Altijd een gespreksonderwerp

Hardlopen is een van de meest populaire sporten in Nederland. Dat maakt de kans groot dat je overal om je heen mensen met dezelfde passie tegenkomt. Voortaan heb je dus een goede gespreksstarter voor feestjes. Begin maar eens over jouw hardloopdoel, wedden dat iemand daar op inhaakt?

Beginnen met hardlopen Beginnersplein