Zo voorkom je pijntjes in aanloop naar de marathon

Dinsdag, 22 maart 2022
Zo voorkom je pijntjes in aanloop naar de marathon

De voorbereiding op een marathon gaat gepaard met onzekerheid. Raak je op tijd in vorm? Blijf je blessurevrij? Het is zonde als je lange tijd naar een doel hebt toegewerkt en je door een pijntje uiteindelijk niet kunt starten of de wedstrijd moet staken. Met deze voorzorgsmaatregelen verminder je de kans op een aantal veelvoorkomende marathonblessures.

Als je traint voor een marathon, vraag je veel van je lichaam. Je wekelijkse kilometeromvang neemt geleidelijk toe en je trainingen worden zwaarder en uitdagender. Je conditie gaat vooruit en je komt in vorm! Maar hoe meer je traint, des te belangrijker je herstel ook is.

In de voorbereidingsweken van een marathon liggen pijntjes en blessures continu op de loer. Je daagt je lichaam uit grenzen te verleggen en het is goed mogelijk dat je spieren en pezen tegen de trainingsarbeid protesteren. Wil je fit aan de start van de marathon verschijnen, dan is het verstandig om de signalen van je lichaam serieus te nemen. Heb je last van stramme kuiten, een zeurende achillespees of pijn in je scheenbeen? Tijd voor actie!

Wat kun je doen?

Stijve kuiten zijn vaak het eerste teken dat je lichaam een beetje extra ondersteuning nodig heeft. Door tijdens je training Herzog PRO Compressiekousen te dragen, verminder je de schokbelasting op het onderbeen. Het compressieverloop houdt de kuit ‘compact’ bij elkaar en zorgt voor minder trekkrachten aan de achillespezen en het scheenbeenvlies.

Niet alleen tijdens je training, maar ook daarna kun je profiteren van het effect van Herzog Pro compressiekousen. Door de compressiekousen te dragen, wordt je bloedcirculatie gestimuleerd, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Zo herstel je beter, ervaar je minder spierpijn en begin je fit en uitgerust aan jouw volgende training.

Kleine moeite, groot plezier

Zeker in de laatste voorbereidingsweken van de marathon wil je natuurlijk niets tussen jou en je marathondoel laten komen. Met de Herzog PRO Compressiekousen houd je blessures op afstand. En hoe meer onzekerheden je kunt elimineren, hoe groter de kans op een geslaagde marathon.

Doe je mee aan de Rotterdam Marathon?

Voorkom blessures met Herzog kousen

Ontvang 10% korting met de code ROTTERDAM010

Naar de webshop
Powered by Herzog Medical
Blessures Halve marathon Herstel Marathon