Waarom zou je een hoofdlamp gebruiken?

Donderdag, 25 oktober 2018
Waarom zou je een hoofdlamp gebruiken?
Reflectiehesjes, lampjes aan je armen en aan je schoenen: er zijn allerlei manieren om bij hardlopen in het donker goed zichtbaar te zijn. Je kan ook nog kiezen voor een hoofdlamp tijdens het hardlopen. Wat is het voordeel van zo'n extra lamp?

De meeste lampjes en reflectiekleding zijn vooral bedoeld om jou als hardloper zichtbaar te maken. Dat maakt hardlopen in het donker een stuk veiliger. Door die lampjes of hesjes zie jij zelf nog niet van de weg voor je. Wil je zelf meer zien dan kun je een zaklamp zaklamp in de hand meenemen, maar een hoofdlamp is veel handiger.

Zien waar je loopt

Met een hoofdlamp zie je precies waar je loopt, want je schijnt altijd in de richting waar je naar kijkt. Een stoeprand, een tak op de weg, of een losliggende tegel zie je zo al ruim van te voren. Op die manier heb je minder risico op struikelen.

Donker rondje

Zeker als je op wegen loopt met minder verlichting kan dit een uitkomst zijn. Als je een rondje hebt dat je daardoor 's avonds links laat liggen, kun je dat zelfde rondje misschien met de hoofdlamp wel weer lopen.

Wit of rood

Bij hoofdlampen kun je vaak kiezen tussen wit of rood licht. Met wit licht heb je een duidelijke baan die fel wordt verlicht. Rood licht is minder fel en kan daarom handig zijn als je tegemoet komend verkeer niet te veel wil verblinden. Wat voor jou het beste licht is, is afhankelijk van het wegdek en hoeveel je wil zien.

Gato hoofdlamp

Met de wintertijd voor de deur wordt het de komende tijd steeds eerder donker. De Head Torch USB is een waterdichte hoofdlamp van GATO met drie lichtmodus, hiermee kun je veilig de weg op. Deze Head Torch USB geeft een goed zicht op ruime afstand en beschikt over een USB oplaadbare accu van 15 uur. Ideaal voor een lange duurloop in de wintertijd.

Veiligheid