Hardlooptips voor donkere dagen

Rob Veer Vrijdag, 5 januari 2018
Hardlooptips voor donkere dagen
In de gezondheidsbijlage van Het Parool, gaf expert Rob Veer een drietal tips om in de donkere winterdagen vol te houden met je (goede) voornemens.

Zoek in de wintermaanden aansluiting bij een loopgroep of zoek loopmaatjes, als je het niet fijn vindt om in je uppie te trainen. Geen idee met wie? Via de rubriek clubs vind je verenigingen en loopgroepen bij jou in de buurt. Vaak hebben zij ook trainingsvormen waardoor lopers van verschillend niveau toch met elkaar kunnen trainen.

Velen hebben doordeweeks minder tijd om te trainen dan in het weekend. Als je drie keer per week wilt trainen, bewaar dan je lange training voor het weekend en plan twee korte trainingen doordeweeks. Die korte training kun je ook in de sportschool doen. Vind je drie kwartier op de loopband saai? Wissel dan twee keer tien minuten op de loopband af met cardio- of krachttraining. Of ga onder lunchtijd vanuit je werk een half uurtje trainen. Werkgevers zijn tegenwoordig veel positiever over sporten onder lunchtijd.

Het helpt als je een doel hebt om voor te trainen, bijvoorbeeld een loopevenement. Zoek op de hardloopkalender een loopje in de buurt waaraan je mee wilt doen. Een doel om voor te trainen kan natuurlijk ook de wintersportvakantie zijn!

Benieuwd naar de complete gezondheidsbijlage? Die vind je hier.

Rob Veer
Geschreven door

Rob Veer

Rob gaf als 16-jarige zijn eerste hardlooptraining en doorliep alle relevante trainerscursussen van de Atletiekunie. Hij begeleidt hardlopers en triatleten via RobVeer.com, van absolute beginner tot internationaal topniveau. Rob Veer is één van onze hardlopen.nl experts en bij hem kun je terecht met al je vragen over training.