Waar moet je op letten als je compressiekousen koopt?

In samenwerking met Herzog Medical
Donderdag, 14 april 2022
Waar moet je op letten als je compressiekousen koopt?

De ene sok is de andere niet, zeker wat compressiekousen betreft. Een compressiekous werkt het effectiefst als de maat precies op jouw lichaam is afgestemd en het compressieniveau overeenkomt met jouw doelen.

Op het eerste oog lijken compressiekousen onderling misschien weinig te verschillen. De kans is groot dat je je laat leiden door de kleuren, het design of de prijs. Maar er schuilt een behoorlijke dosis wetenschap achter het vinden van de juiste maat en drukniveau compressiekousen.

Afnemend drukvermogen

Voor de juiste werking is het van belang dat het drukvermogen van een compressiekous afneemt vanaf de enkel tot aan de knie. Dit helpt het bloed, tegen de zwaartekracht in, weer omhoog te laten stromen. De Herzog PRO Compressiekousen bieden een relatief hoge compressie op enkelniveau (+/- 30mmHg) afnemend richting knie (+/- 23mm Hg). Dit is ideaal voor sporten met veel schokbelasting op de kuiten, zoals hardlopen en sprinten. Wil je compressiekousen gebruiken voor wandelen? Dan kun je beter kiezen voor Herzog Active kousen, waarbij de compressie minder sterk is en het voetbed dikker.

Dat een compressiekous lastig aan te trekken is, is vaak een goed teken. Kun je hem daarentegen makkelijk over je been trekken, dan is het compressieniveau waarschijnlijk aan de lage kant.

De juiste pasvorm

Herzog PRO Compressiekousen hebben een relatief hoge compressie, waardoor het belangrijk is dat de maat bij jouw beencontour past. De schoenmaat alleen geeft geen informatie over de vorm van het been. Zo zullen de kuiten van een sprinter waarschijnlijk groter en gespierder zijn dan die van een marathonloper. En daar hoort dus ook een andere maat bij. Draag je niet de juiste maat? Dan kan een compressiekous een averechts effect hebben.

Maar zelfs de combinatie van schoenmaat en kuitmaat geeft niet voldoende informatie om de juiste pasvorm te vinden. Daarom werkt Herzog Medical met een innovatief maatsysteem, waarbij de omvang van het onderbeen op meerdere plekken wordt gemeten en samen met de lengte van het onderbeen jouw confectiemaat bepaald. Het assortiment bestaat uit maar liefst 54 verschillende confectiematen, waardoor je verzekerd bent van een goede pasvorm.

Vergeet het comfort niet

Voor een comfortabele pasvorm is naast de maat ook het materiaal van compressiekousen van belang. Je kunt hierbij letten op het ademend vermogen. Ook de afwerking van naden is van belang om vervelende schuurplekken of blaren te voorkomen. De Herzog Pro compressiekousen hebben een extra platte teennaad afwerking. En ook mooi meegenomen: de compressiekousen zijn gemaakt van anti bacterieel en geur verdringend materiaal.

Wetenschappelijk bewezen

Herzog Medical is de enige kousenleverancier in de sportwereld met een ‘medisch label’ en heeft bovendien een MDR-predicaat. Dat betekent dat alle claims die worden gedaan over de compressiekousen ook daadwerkelijk wetenschappelijk onderbouwd zijn. Het nut van Herzog Compressiekousen is onlangs nog bevestigd in een onderzoek van UMC Utrecht. Zo weet je zeker dat je krijgt waar je voor betaald!

Korting op Herzog

Tijdelijke actie!

Met de kousen van Herzog blijf je blessures voor, bevorder je het herstel en verbeter je je prestaties. Gebruik de kortingscode Hardlopennl20 voor 20% korting op het assortiment.

Bekijk het aanbod
Powered by Herzog Medical
Herstel Kleding Lichaam
Logo Herzog Medical
In samenwerking met

Herzog Medical

Prevent. Perform. Recover. Like a PRO
Zowel topatleten, sportbonden, fysiotherapeuten en sportartsen kiezen voor Herzog!