Strava, wat kun je ermee?

Zondag, 6 maart 2022
Strava, wat kun je ermee?

Fanatieke hardlopers kunnen haast niet zonder Strava. Deze online tool is ideaal om jouw voortgang bij te houden en je prestaties met anderen te delen. Een korte introductie, zodat jij er ook mee aan de slag kunt.

Strava is een sociaal platform voor sporters waar je jouw activiteiten kunt delen met je volgers. Je kunt jouw eigen voortgang bijhouden en je prestaties vergelijken met andere hardlopers.

Hoe werkt het?

Op Strava.com maak je gratis een account aan. Via de app kun je een activiteit starten, maar het is ook mogelijk om je training achteraf vanaf je sporthorloge of een andere activiteitentracker naar Strava te uploaden. Nog makkelijker is het om in te stellen dat dit automatisch gebeurt, zodat je na thuiskomst van jouw rondje alleen nog maar een originele titel hoeft te bedenken.

Wat kun je ermee?

Je tijdlijn geeft een overzicht van de sportprestaties van jezelf en de mensen die je volgt. Laat jezelf inspireren en motiveren door je vrienden én concurrenten, die je via de zoekfunctie kunt toevoegen. Bij iedere activiteit kun je foto’s uploaden en een originele titel verzinnen (zo vergroot je bovendien de kans op kudo’s – zoals de likes op Strava worden genoemd).

Naast je eigen feed, kun je jezelf ook aansluiten bij een club. Dat kan bijvoorbeeld een groep vrienden, sportteam of merk zijn. Ook hardlopen.nl heeft haar eigen Strava club: een online community waar je jouw hardloopprestaties kunt delen en vergelijken met anderen.

Scoren op segmenten

Delen van je hardlooproute kunnen een Strava-segment bevatten. Segmenten markeren populaire routes die ook door veel andere hardlopers zijn afgelegd. Van ieder segment wordt een klassement opgemaakt. Heb jij de allersnelste tijd gelopen? Dan verdien je een kroon! Bij persoonlijke overwinningen krijg je een gouden, zilveren of bronzen medaille. En heb jij de afgelopen 90 dagen het vaakst een bepaald segment gelopen, dan krijg je de titel ‘local legend’.

Daag jezelf uit

Ga je graag uitdagingen aan? Dan kun je jezelf aanmelden voor Strava challenges. Zo kun je virtuele trofeeën verzamelen. Soms zijn hier zelfs winacties aan verbonden. Loop jij 200 kilometer in één maand? Of maak jij 1000 hoogtemeters? Een virtuele challenge geeft je extra motivatie om te blijven trainen en jezelf honderd procent te geven.

Deze basisfuncties zijn gratis beschikbaar, maar voor inzicht in specifieke trainingsgegevens, kun je een premium lidmaatschap overwegen.

Sluit je aan!

Word lid van de Strava hardlopen.nl club

Word lid van onze hardloopcommunity en neem deel aan challenges.

Meld je gratis aan
Hardloophorloge Sneller worden