Shoefresh: houd je hardloopschoenen fris!

Donderdag, 24 mei 2018
Shoefresh: houd je hardloopschoenen fris!
Je kleding, ondergoed en sokken doe je allemaal in de was. Maar met je schoenen doe je niets?! De Shoefresh schoenendroger & -verfrisser reinigt én droogt je schoenen, dus wassen zonder water. Binnen een half uur zijn je schoenen weer hygiënisch, fris en droog! De redactie van Hardlopen.nl heeft de Shoefresh uitgeprobeerd en benoemd de vier grootste voordelen.

Frisse schoenen

De 250.000 zweetklieren van je voeten produceren gemiddeld 250 ml zweet per dag. Als je veel sport dan is dit nog veel meer. Vers zweet ruikt over het algemeen niet. Maar de warme, vochtige omgeving van je schoenen is ideaal voor bacteriën en schimmels. Deze vermenigvuldigingen zich razendsnel en zetten bestanddelen uit het zweet om in stinkende stoffen. Het gevolg: stinkende schoenen! De Shoefresh verwijdert deze nare, muffe geuren uit stinkschoenen door middel van Active Oxygen technologie.

Nooit meer vochtige schoenen

Hoe vaak krijg je tijdens het hardlopen een bui over je heen of worden je schoenen alsnog nat door alle plassen op de weg? Het komt regelmatig voor dat hardloopschoenen na afloop van de training doorweekt weer terug de kast in gaan. En dat is niet fijn. Dit veroorzaakt namelijk een vieze geur, is slecht voor je schoenen en is bovendien ook niet hygiënisch. De Shoefresh biedt hiervoor de oplossing en zorgt ervoor dat je schoenen droog en geurloos zijn voordat de nieuwe training weer start.

Gezonde voeten

In Nederland heeft naar schatting meer dan 30% van de bevolking last van voetschimmel (zwemmerseczeem) of kalknagels. Vooral sporters, dragers van te strakke schoenen en mensen met minder weerstand (door ouderdom of ziekte) lopen een vergroot risico op voetschimmel en kalknagels. Voetschimmels en kalknagels worden veroorzaakt door schimmels en bacteriën. Deze zijn aanwezig in vochtige ruimtes zoals zwembaden, douches en sauna's. Maar ook vochtige schoenen zijn een broeinest voor deze schimmels en bacteriën. Zorg dan ook goed voor je voeten en houd ze gezond.

Erg gebruiksvriendelijk

De Shoefresh schoenendroger & -verfrisser is gemakkelijk te gebruiken: zet je schoenen op de Shoefresh en het programma start automatisch. Bovendien is het door de gangbare vorm te gebruiken voor alle soorten schoenen.

Je voeten laten je de mooiste plekjes van ons land zien tijdens een duurloop. Geef ze dan ook de aandacht terug die ze verdienen. Kijk voor meer informatie over de Shoefresh op https://www.shoefresh.eu/nl/

Hardloopschoenen