Hoe voorkom je spierpijn en kuitblessures?

Donderdag, 31 maart 2022
Hoe voorkom je spierpijn en kuitblessures?

Je kuiten krijgen veel te verduren tijdens het hardlopen. Daarom verdienen ze extra aandacht, zowel tijdens als na je training. Het dragen van compressiekousen helpt bij het voorkomen én genezen van spierpijn en kuitblessures.

Kuitblessures komen regelmatig voor bij hardlopers. De meest voorkomende problemen zijn stijve kuiten, een zweepslag, kuitkramp en een verrekte kuitspier. De Herzog PRO compressiekousen kun je niet alleen inzetten ter blessurepreventie, maar ook om je herstel te bevorderen.

Blessurepreventie

Geef je kuiten de aandacht die ze verdienen. Dat begint met het dragen van goede hardloopschoenen. De demping in de zool zorgt namelijk dat de klap van de landing wordt opgevangen, waardoor je kuiten minder belast worden.

Met de Herzog PRO compressiekousen kun je jouw kuiten extra ondersteunen tijdens het hardlopen. Deze compressiekousen houden je kuit namelijk compact bij elkaar en verminderen zo de trillingen die de onderbeenspieren tijdens het hardlopen moeten opvangen. Het schokdempende effect van de kousen zorgt dat er minder aan je pezen en scheenbeenvlies wordt getrokken, waardoor er minder spierschade optreedt en je de kans op kuitblessures en spierpijn verkleint.

Bevorder je herstel

Is het kwaad al geschiet? Ook dan kun je met wat extra aandacht het herstel van je kuitblessure effectief bevorderen. Bij een zweepslag (spierscheur) of verkramping (microscheur) zorgt het dragen van compressiekousen dat de wondranden goed tegen elkaar worden gedrukt, wat het genezingsproces versnelt en de kans op littekenvorming vermindert. Zo fungeren compressiekousen als een soort hechtpleister.

Belangrijk bij compressiekousen is dat de verhouding compressie juist is. De Herzog PRO compressiekousen bieden veel compressie rond de enkel, wat afneemt richting de knie. Op deze manier kan het bloed makkelijk, tegen de zwaartekracht in, richting het hart worden teruggevoerd.

Compressiekousen draag je dus niet alleen tijdens je training, maar ook daarna om optimaal van de herstelbevorderende eigenschappen te profiteren. Door aandacht te besteden aan het herstel na je trainingen, verminder je de kans op spierpijn en kuitblessures en kun je onbezorgd blijven hardlopen.

Alleen geldig in april!

20 % korting op Herzog

Met de kortingscode hardlopennl20 krijg je tijdelijk 20 procent korting op Herzog producten.

Pak de korting
Powered by Herzog Medical
Blessures Herstel Kleding Lichaam