Hardlopen op klassieke muziek met de Fit op 4 Podcast

Zaterdag, 18 juni 2022
Hardlopen op klassieke muziek met de Fit op 4 Podcast
© BSR Agency

Hardlopen is goed voor je fysieke én mentale gezondheid - en dat is klassieke muziek ook. Trek daarom je hardloopschoenen aan, doe je oordopjes in en ren je kwiek op klassiek met de Fit op 4 Podcast. Running-coach Ab Nieuwdorp sleept je door de trainingen heen, niet alleen met loopinstructies, maar ook met weetjes over de muziek.

Tijdens de trainingen geeft presentator van AVROTROS en NPO Radio 4 Ab Nieuwdorp loopinstructies en voorziet hij je van leuke en nuttige informatie over de muziek die je op dat moment hoort. Van Bach en Beethoven tot Copland en Bernstein - de hele muziekgeschiedenis komt voorbij, speciaal geselecteerd op ritme en lengte.

30 en 60 minuten hardlopen op klassieke muziek

Er zijn twee seizoenen van de podcast Fit op 4:

Seizoen 1: Wil je beginnen met hardlopen, maar weet je niet hoe? Running coach Ab leert je in negen weken 30 minuten non-stop hardlopen, en dat op de allermooiste klassieke muziek.

Seizoen 2: In het tweede seizoen van Fit op 4 leer je in 10 weken tijd 60 minuten non-stop hardlopen. Elke week stort je je op twee trainingen: een intervaltraining en een duurloop.

Goed tegen stress en pijn

Ab Nieuwdorp: "Klassieke muziek is gezond voor lichaam en geest. In mijn Fit op 4 Podcast spoor ik luisteraars aan te hardlopen op energieke klassieke muziek. We weten uit onderzoek dat klassieke muziek goed is tegen stress en pijn, zorgt voor een betere nachtrust en blij maakt. Dat zijn nog eens bijwerkingen die ik toejuich."

Waar kan ik de podcast beluisteren?

De hardlooptrainingen zijn gratis te downloaden en beluisteren via de website en app van NPO Radio 4, Google Podcasts & Apple Podcasts. Download ook het hardloopschema, waarmee je in één oogopslag kunt zien wat je moet doen tijdens je training en precies kunt bijhouden hoe ver je bent!

Hardlopen op klassieke muziek werkt

Klassieke muziek klinkt misschien in eerste instantie niet als opzwepende hardloopmuziek. Maar niets is minder waar! De klassieke werken zijn door de samenstellers geselecteerd op tempo, ritme en lengte, waardoor je lekker kan doorlopen.

“Ik blijk onwijs lekker te gaan op Mozart, Grieg en Ravel” schreef Claudia de Breij in haar column over Fit op 4.

Dus, waar wacht je nog op? Ready, set, go!

Luister ook de Kalm met Klassiek Podcast

Behoefte aan een lekkere cooling down? In de drukte, haast en hectiek van het dagelijks leven is het af en toe goed even stil te staan. Pas op de plaats, rustig ademhalen en tot jezelf komen. In de Kalm met Klassiek Podcast krijg je elke werkdag een dosis klassieke ontspanning toegediend. Ab Nieuwdorp, bekend om zijn rustgevende stem, kiest dagelijks een rustig en kalmerend klassiek werk uit, waarbij je even helemaal tot jezelf kunt komen. In sommige afleveringen geeft Ab tips voor een goede ademhaling, leert hij je de beginselen van meditatie aan of vertelt hij meer over mindfulness, maar vaak klinkt ook vooral de mooie, ontspannende muziek.

Apps Motivatie Ontspanning