5 leuke functies voor jouw Garmin sporthorloge

Lysanne
Lysanne Wilkens Maandag, 5 juni 2023
5 leuke functies voor jouw Garmin sporthorloge

Als je veel geld in een sporthorloge investeert, wil je daar natuurlijk zoveel mogelijk uithalen. Via de Garmin Connect IQ Store kun je handige widgets downloaden waarmee je jouw smartwatch helemaal afstemt op jouw behoeften.

Een tracker om bij te houden hoeveel biertjes je hebt verdiend met je hardloopinspanningen, een widget met de weersvoorspelling en mini-games om je te vermaken tijdens herstelmomenten. In de Garmin Connect IQ Store vind je allerlei gratis widgets, apps en watchfaces om je sporthorloge mee te upgraden. Zo beleef je nóg meer plezier aan je sporthorloge!

Hoe werkt het?

Download de Garmin Connect IQ Store op je smartphone. Daar vind je het aanbod apps, widgets en watchfaces dat je gratis kunt downloaden. De app verbindt automatisch met je Garmin smartwatch, waardoor de widgets vanzelf op je sporthorloge terechtkomen. Een watchface wordt automatisch geïnstalleerd. Overige functies die je download, vind je terug onder de optie ‘widgets’ of kun je toevoegen aan de gegevensschermen van een activiteit.

1. Verander je watchface

Wist je dat je het beginscherm van je smartwatch kunt aanpassen? Download een nieuwe watchface en verander het design van je Garmin. Ga jij voor stijlvol en modern, zoveel mogelijk data op je scherm of een motiverende pandabeer? De keuze is reuze!

2. Houd bij hoeveel biertjes je verdient

Na het hardlopen zin in een ijskoud biertje? Die heb je verdiend ook! Met de widget BeersEarned krijg je inzicht in het aantal biertjes dat je verbrandt tijdens het hardlopen. Als dat niet motiveert?!

3. Parkrun Barcode

Neem jij weleens deel aan de Parkun? Dan weet je waarschijnlijk ook dat je bij de finish een persoonlijke barcode moet laten scannen om je uitslag te registreren. In plaats van je barcode uitgeprint meebrengen of vanaf je smartphone laten scannen, kun je de Parkrun Barcode widget op je sporthorloge zetten. Zo heb je jouw barcode altijd bij de hand!

4. Mini games

In de Garmin Connect IQ Store vind je ook eenvoudige mini-games die je op je smartwatch kunt downloaden, zoals de GarminTrexGame. Ideaal als je op de bank ligt bij te komen van je training, maar ook terwijl je op de bus wacht of voor een grote boodschap op het toilet zit.

5. Vind je auto terug

Vergeet jij regelmatig waar jij je auto of fiets parkeert? Met de widget MyCar kun je de locatie pinnen op je sporthorloge. Schakel de applicatie in zodra je jouw auto of fiets parkeert, dan wordt de GPS-locatie automatisch opgeslagen. Als je aan het eind van de dag weer terugkeert, kun je jouw Garmin inschakelen als hulplijn.

Hardloophorloge
Lysanne Wilkens
Geschreven door

Lysanne Wilkens

Lysanne Wilkens is freelance redacteur voor hardlopen.nl en gaat met alle plezier op zoek naar bijzondere verhalen. Daarnaast is ze zelf fanatiek hardloper en kan ze op diverse afstanden uit de voeten, van de 800 meter tot de halve marathon.