Loop jij alvast warm voor Global Running Day?

Woensdag, 27 mei 2020
Loop jij alvast warm voor Global Running Day?
Op 3 juni 2020 is het Global Running Day! Over de hele wereld trekken mensen de hardloopschoenen aan om in beweging te komen. Wil jij alvast warmlopen voor Global Running Day? Bij de Global Running Day club challenge van deze week loop je in 7 dagen tijd de afstand van een marathon, 42.195 meter. Breng jij de teller voorbij de 42 kilometer?

Doe jij mee aan deze challenge? Schrijf je in via de button in de Global Running Day Club!

Tips voor het maken van kilometers

1: Zet dagelijks 10.000 stappen

10.000 stappen staat gelijk aan ongeveer 7 tot 8 kilometer lopen. Ga je uit van een gemiddelde wandelsnelheid van 5 kilometer per uur, dan betekent het dat je zo’n 1,5 uur bezig bent om 10.000 stappen te halen. Je kunt daarom het beste al zoveel mogelijk stappen ongemerkt proberen te zetten door binnenshuis wat vaker te lopen. Sta op om een glaasje water te halen, loop eens wat vaker een rondje en neem altijd de trap in plaats van de lift. Juist elk half uur tot een uur opstaan en een paar minuten bewegen gaat onder andere spierafbraak tegen. Een stappenteller kan je daarbij stimuleren.

2: Klein half uurtje

Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Je hebt minder tijd nodig dan je denkt om, na een korte warming-up, een effectieve hardlooptraining te doen en erna ook tijd hebt om een snelle douche te pakken. Alles wat je nodig hebt is ergens op de dag een klein half uurtje voor jezelf. Wij geven je vijf voorbeelden van korte, effectieve hardlooptrainingen die ook nog eens leuk zijn om te doen. Zo houd je je conditie op peil en kun je erna fris en fruitig de dag vervolgen.

3: Maak een wandeling

Nu veel mensen thuiswerken komt er veel reistijd vrij. Besteed deze extra tijd eens aan een mooie ochtend- of avondwandeling. Helemaal wanneer de zon net opkomt of ondergaat is de lucht echt prachtig.

Global Running Day Club

Op 3 juni 2020 is het Global Running Day! Over de hele wereld trekken mensen de hardloopschoenen aan om in beweging te komen. Het maakt niet uit hoe snel je rent of hoe ver je gaat. Als je maar in beweging komt. Sluit je nu al aan bij de online Global Running Day Club in de Champ App. Een gratis online hardloopclub waar je mee kan doen aan leuke challenges. En waar je sporttegoed verdient als je lekker in beweging komt en anderen inspireert om dat ook te doen. Meld je vandaag (gratis!) aan via deze link!

Fotografie: Coen Schilderman (Amsterdam Marathon 2018)