Jullie businessloop op maat

In samenwerking met Hardlopen voor bedrijven
Esther Vliege
Esther Vliege Vrijdag, 2 juni 2023
Jullie businessloop op maat
© BSR Agency

De kans is groot dat jij wel eens aan een hardloopevenement meedoet. Dan ken jij ook de voordelen hiervan, zoals naar een doel toe trainen, gezelligheid tijdens de race en trots en energie na afloop. Maar kun jij je dan ook voorstellen dat je samen met jouw collega’s meedoet? Of jullie nu voor een klein of groot event gaan, het lopen willen combineren met obstakels of modder: alles kan. Zelfs een topatleet kan jullie team klaarstomen.

Een businessloop is misschien wel de sportiefste vorm van teambuilding, iets dat elke werkgever toejuicht. Maar als loper weet jij dat een professionele voorbereiding essentieel is, wil jullie team zonder blessures en mét motivatie over de finish komen. Voor jouw (HR-) manager of collega is het dan ook interessant om te weten dat de Atletiekunie hardlopen.nl voor bedrijven aanbiedt: een programma waarbij gecertificeerde trainers bedrijventeams verantwoord voorbereiden op elke businessloop.

Hans Fermont van Qonqord trainde samen met collega’s naar de Dam tot Damloop toe: ‘Samen trainen draagt enorm bij aan de teamspirit. Het begint al op het moment dat iedereen in sportkleding om vier uur ‘s middags in het kantoor verzamelt.’

Voordelen van een businessloop

Collega’s en zakenrelaties komen dichterbij elkaar door samen mee te doen aan een businessloop of een ander event zoals Strong Viking of Mud Masters. Zo neemt door sporten de kwaliteit van communicatie toe. Hoe dit kan? Onder andere doordat hardlopen allerlei positieve mentale en fysieke veranderingen in gang zet. In De magie van hardlopen met collega’s lees je precies hoe dit werkt. Eén van de belangrijkste conclusies uit dit artikel is: hardlopen maakt fysiek én mentaal gezonder. Andere redenen om aan een business run mee te doen:

  • collega’s leren elkaar op een andere manier kennen;
  • “de baas” kan eindelijk eens verslagen worden ;);
  • jullie onderneming is sportief zichtbaar tijdens een lokaal of landelijk evenement;
  • over de finishlijn zijn jullie als collega’s en bedrijf samen trots.

‘Het doel van het programma is blessurevrij naar een event trainen. Daarnaast leer ik mensen efficiënter lopen zodat ze makkelijker en met meer plezier hun doel halen.’

Hardlooptrainer Arjen Kroder

Samen voorbereiden = blessurepreventie + duurzaam

Wanneer de inschrijving van een businessloop is geregeld, staat de stip op de horizon voor jou en jouw collega’s. Jullie team is enthousiast. Nu staat alleen de voorbereiding een succesvolle deelname nog in de weg. Om verantwoord te kunnen starten en gezond te kunnen finishen, is een goede voorbereiding essentieel. De Atletiekunie biedt een programma aan waarbij een ervaren trainer elke medewerker gedegen voorbereidt. De kans op blessures neemt flink af en het loopplezier neemt toe.

‘Onze expertise, ervaring en strategieën naar mondiale successen delen we graag’

Atletiekunie

Programma op maat

Wordt jullie team enthousiast van een kick-off of clinic van een (top)atleet? Of past een bedrijfsevenement op Papendal met een kijkje in de topsportkeuken bij jullie organisatie? We delen onze expertise, ervaring en strategieën naar mondiale successen in de topsport graag. De looptrainingen kunnen zelfs onderdeel zijn van een vitaliteitsplan: we gaan dan met de thema’s voeding, stress en rust aan de slag. We werken onder andere samen met een sportarts en een sportdiëtist die mensen uit het bedrijfsleven inspireert. Kortom: heeft jouw organisatie specifieke wensen? Met een historie van 121 jaar in atletiek en hardlopen heeft de Atletiekunie alle tools en expertise in handen om een programma op maat voor jullie te maken.

Greep uit de extra opties

  • clinic van een topatleet;
  • kick-off door een topatleet;
  • bedrijfsevent op Papendal of bij jullie op locatie;
  • vitaliteitsplan met thema’s: voeding, stress, rust etc.

Hoe ziet een training eruit?

De basis van het programma bestaat uit hardlooptrainingen onder begeleiding van gecertificeerde trainers van de Atletiekunie. Maar een hardlooptraining is zoveel meer dan rondjes lopen. Zo gaan jullie volop aan de slag met uitdagende spelvormen en krachtoefeningen zoals bijvoorbeeld een core-training. Kilometers maken doe je vooral tijdens je eigen training (tenzij jullie team juist lange afstanden wil trainen, dan doen we dat: alles kan!). Zijn jullie in voor een bootcamp-les: ook daar hebben we professionele trainers voor klaar staan.

Trainingsdoel

De trainingen kunnen een opmars zijn richting een hardloopevenement: groot of klein, vijf kilometer of een hele marathon. Maar we trainen jullie ook graag verantwoord toe naar de Strong Viking, een obstacle run, mud run of een fun run. De eindstreep hoeft natuurlijk geen event te zijn, samen lekker duurzaam lopen is een doel op zich.

‘Je wil dat de mensen blij over de finish komen en trots zijn op de geleverde prestatie. Ze mogen best moe zijn, maar niet helemaal kapot.'

Hardlooptrainer Arjen

Wat wordt jullie businessloop?

Wil jij met jouw collega’s ook verantwoord naar een businessloop of ander loopevenement toe trainen? De Atletiekunie, de autoriteit in Nederland op het gebied van hardlopen, stoomt jullie team klaar voor elke (fun)loop in Nederland en ook voor een lokale wedstrijd in jullie buurt. Heb jij of heeft jouw (HR-) manager of collega vragen, neem dan contact met hardlopen voor bedrijven van de Atletiekunie op, of kijk voor meer informatie op hardlopen.nl voor bedrijven.

Motivatie
Esther Vliege
Geschreven door

Esther Vliege

Esther Vliege schrijft onder andere voor de drie domeinen van de Atletiekunie (atletiek.nl, atletiekunie.nl en hardlopen.nl). Als freelance journalist, copywriter en redacteur creëert ze content voor print en online. Als ze niet schrijft over hardlopen, loopt ze zelf een rondje door de duinen.

Logo Hardlopen voor bedrijven
In samenwerking met

Hardlopen voor bedrijven