5 x lopen in oktober

Bert
Bert Pessink Zaterdag, 24 september 2022
5 x lopen in oktober
© Barbara Kerkhof

Aan welke hardloopevenementen kun je de komende tijd meedoen als beginnende, gevorderde of doorgewinterde loper? Uit de hardloopkalender pikt de redactie van Hardlopen.nl er elke maand vijf uit. Deze keer vijf loopevenementen voor oktober.

2 oktober: Singelloop Utrecht, Utrecht

Op zondag 2 oktober vindt de 70e editie van de Singelloop Utrecht plaats. De Singelloop Utrecht is de oudste stratenloop van Nederland met een snel 10 km parcours (ooit werd hier het wereldrecord 10 kilometer gelopen in 26:44 min). 10.000 lopers en loopsters lopen op 2 oktober over de authentieke singels en door de binnenstad van Domstad Utrecht.

8 oktober: Kralingse Bos Parkrun, Rotterdam (Zuid-Holland)

Parkrun is een wekelijks evenement waarbij je gratis 5 kilometer kunt hardlopen, joggen of wandelen over een uitgezet parcours met tijdwaarneming. Niet de druk van een wedstrijd, maar wél het plezier van samen hardlopen. Iedere zaterdagochtend kun je om 9 uur terecht in het Kralingse Bos in Rotterdam (start aan de Plaszoom). Parkrun vind je inmiddels al op 14 locaties in Nederland.

15 oktober: RunForestRun Indian Summer, Gasselte (Drenthe)

Kom heerlijk trailen door de geweldige natuur van Drenthe, want deze provincie heeft nog heel veel ongerepte natuur. De RunForestRun is onderdeel van het Indian Summer Ultra evenement en de afstanden gaan van 13 via 25, 50 en 75 tot wel 100 kilometer door de Drentse natuur met parcoursen die voor 95% onverhard zijn.

23 oktober: KLM Urban Trail Delft (Zuid Holland)

Elke KLM Urban Trail draait om een bijzondere loopervaring: je komt door verschillende gebouwen, steegjes en binnentuinen waar je anders nooit komt. Dat is in Delft niet anders, met 5 km en 10 km ongeëvenaard urban loopplezier dat je verrast met het avontuurlijke, stedelijke parcours door Delft.

30 oktober: Zeemijlenloop, Delfzijl (Groningen)

Bij de Zeemijlenloop in Delfzijl loop je een incourante afstand in plaats van altijd weer die hardloopwedstrijden van 5 of 10 kilometer. De route van 4 zeemijlen (7,408 km) start bij de atletiekbaan aan de Burgemeester Boeremalaan en de lopers gaan via groengebieden, de zee, de haven, het strand en via de nieuwe brug naar de finish bij Molen Adam in het centrum van Delfzijl, waar nog veel gezelligheid te beleven is.

Bert Pessink
Geschreven door

Bert Pessink

Bert Pessink is als presentator sinds 1984 de bekende stem bij veel hardloopevenementen in Nederland waaronder de Zevenheuvelenloop, de Rotterdam Marathon, de Egmond Halve Marathon, de Dam tot Damloop, de Zandvoort Circuit Run, de Tilburg Ten Miles, de 4 mijl van Groningen en de Amsterdam Marathon. Alle grote namen uit de nationale en internationale wegatletiek passeerden in de afgelopen bijna 40 jaar zijn microfoon.