Hardlopen in het donker

In samenwerking met RunningDirect
Lysanne
Lysanne Wilkens Maandag, 23 oktober 2023
Hardlopen in het donker

De dagen worden korter en door het ingaan van de wintertijd is het ’s avonds ook nog eens minder lang licht. Grote kans dat je komende tijd vaker op het donker bent aangewezen tijdens je hardloopronde. Laat jij je daardoor weerhouden?

Hardlopen in het donker. Als ik mocht kiezen, liever niet. Maar in de winterperiode is het vaak niet anders. De zon verdwijnt eerder achter de horizon en daardoor is het langer donker. De wintertijd doet daar nog een schepje bovenop. Of mijn hardlooptrainingen daar onder leiden? Gelukkig niet!

Hardlopen als het buiten donker is, betekent niet dat je ook daadwerkelijk in het donker loopt. Je kunt het licht opzoeken. Dat begint al bij je outfit. Door verlichting te dragen zie je zelf meer én zien anderen jou. Zelf kies ik daarnaast voor goed verlichte routes. Liever een rondje door de stad, verlicht door straatlantaarns en kerstlampjes, dan een rondje door een donkere polder. Ook kan ik altijd op de atletiekbaan terecht. Daar loop ik in het licht én met goed gezelschap.


Hardloopmaatjes zijn voor mij onmisbaar, zeker op koude en donkere dagen. Iemand die me motiveert om onder mijn warme dekentje vandaan te komen. Of aan het eind van mijn werkdag me overtuigt om toch nog de deur uit te gaan. Iemand waarmee ik samen de kou en regen kan trotseren. En naast die onmisbare stimulans wordt hardlopen ook veiliger en gezelliger met anderen.

Komende tijd staat Hardlopen.nl in het teken van hardlopen in het donker: van trainingstips en route-inspiratie tot een motiverend interview met de Healthy Sisters. Houd Hardlopen.nl in de gaten en blijf hardlopen in het donker.

Met de reflecterende ASICS Lite-show collectie blijf je zichtbaar in het donker. Shop de kleding en schoenen nu bij RunningDirect.nl.

Lysanne Wilkens
Geschreven door

Lysanne Wilkens

Lysanne Wilkens is freelance redacteur voor hardlopen.nl en gaat met alle plezier op zoek naar bijzondere verhalen. Daarnaast is ze zelf fanatiek hardloper en kan ze op diverse afstanden uit de voeten, van de 800 meter tot de halve marathon.

Logo RunningDirect
In samenwerking met

RunningDirect

RunningDirect is de expert op het gebied van jouw hardloop gear en de grootste hardloopshop van de Benelux. Met een webshop specifiek voor hardlopers met een breed assortiment en veel kennis en expertise ben je altijd aan het goede adres bij RunningDirect!