5x rennen in het donker

Vrijdag, 9 maart 2018
5x rennen in het donker
In de rubriek bijzondere lopen heeft de hardlopen.nl redactie dit keer vijf night runs uitgekozen. Wat deze lopen allemaal gemeen hebben? Jij zal stralen tijdens deze lichtjesfeesten!

The Night Run Festival: 13 april

The Night Run Festival is een uniek hardloopfeest in Nijmegen. Eén om niet te missen! Op vrijdagavond 13 april 2018 zal er om 22:00 uur gestart worden met de 5e editie. The Night Run Festival laat Nijmegen in het donker van zijn mooiste kant zien, met allerlei verrassende acts en bijzondere passages. Denk aan honderden waxinelichtjes, tientallen fakkels, opzwepende muziek en een indrukwekkende licht- en lasershow! Rennend in het donker, met een headlight en glow-sticks, door de Nijmeegse binnenstad is een belevenis om niet snel te vergeten.

Damloop by Night: 22 september

Hardlopers kunnen op zaterdagavond 22 september een speciale avond beleven tijdens de Damloop by night 5 EM. De Damloop by night is na veel lovende reacties niet meer weg te denken van de hardloopkalender. Alle deelnemers starten in hetzelfde oranje fluoriserende ASICS runningshirt. Het levert een geweldig gezicht op in de gezellige straten van Zaandam en het geeft je spontaan energie om hier onderdeel van uit te maken! Het parcours zal oogverblindend verlicht zijn. Onderweg geeft de muziek jou een extra boost om deze 8 km te voltooien.

GLOW run Eindhoven: 10 – 17 november 2018

Deelnemers lopen 6 kilometer hard over het GLOW parcours. Het decor? De unieke kunstwerken van lichtkunstfestival GLOW. Niet alleen de entourage is spectaculair, de deelnemers worden uitgedaagd om als extra kunstwerk te fungeren op de bestaande GLOW route en maken daarmee zelf onderdeel uit van het lichtkunstfestival. De GLOW run zal gedurende het lichtkunstfestival GLOW, 10 – 17 november 2018, plaatsvinden.

Warande by Night: 23 november

Warande by Night is een avondrun die helemaal in het teken staat van licht, muziek en beleving. De opening van Warande by Night is spectaculair te noemen met een schitterende licht en geluid show. Je loopt 2 tot 5 kilometer over een uniek verlicht parcours met ludieke pitstops en meer. Warande by Night wordt afgesloten met een knallende afterparty, waar al je vrienden, familie, kennissen en noem maar op welkom zijn!

Papendal night run: 5 mei en 14 december 2018

De hardloopsensatie van Arnhem in het donker. Op het topsportterrein, waar normaal gesproken sporters als Dafne Schippers en Churandy Martina trainen, krijg jij nu de kans om tijdens deze run -met een hoog fun gehalte- voor goud te gaan! Wat kan je verwachten tijdens deze nachtelijke Fun Run? Nachtelijk spektakel met licht en muziek tijdens de run van je leven. Op het parcours kom je langs verschillende spectaculaire licht- en geluidszones. Je legt het parcours af in het donker met een hoofdlamp. Na de succesvolle eerste editie van 15 december 2017, volgen er in 2018 twee edities. Een Freedom Edition op zaterdagavond 5 mei 2018 en een Christmas Edition op vrijdagavond 14 december.

Bron: Organisatie evenement