Herstellen als toverwoord om beter te presteren

In samenwerking met The Athlete's FoodCoach
Zondag, 22 november 2020
Herstellen als toverwoord om beter te presteren
© Duy vu Dinh

Tijdens het hardlopen doe je een beroep op je lichaam. Je daagt jezelf uit en verlegt grenzen. Je gebruikt allerlei brandstoffen die je na afloop weer moet aanvullen. Alleen dan boek je over een langere periode progressie. Wil jij goed herstellen? Wij geven je vijf tips:

1. Koolhydraten aanvullen

Tijdens het sporten doe je een beroep op je koolhydraten, de favoriete brandstof van je lichaam tijdens een intensieve inspanning. Om goed te herstellen is het belangrijk dat je je koolhydraatvoorraden weer aanvult.

2. Eiwitten voor je spieren

Tijdens intensief sporten treedt er soms wat spierschade op. Dat is niet erg, zolang je je lichaam verspreid over de dag van voldoende eiwitten voorziet. Zo optimaliseer je het proces van het herstel en de opbouw van je spieren.

3. Drink voldoende

Tijdens het sporten verlies je vocht doordat je zweet. Het is belangrijk dat je de hoeveelheid zweet die je bent verloren, ook weer tot je neemt in de vorm van vocht. Hoeveel je moet drinken en hoe je dat kunt berekenen leggen we hieronder uit.

4. Verspreid je vochtinname over de dag

Stel dat je 1,5 liter zweet bent verloren tijdens het sporten, dan hoef je dat niet in een keer aan te vullen met vocht. Beter is het om gedurende de dag een extra glas drinken te nemen. Zo voorkom je ook dat je een heel volle buik krijgt.

5. Vertrouw op je voedingsplan

Soms is het na een zware inspanning lastiger om precies genoeg te eten. Via The Athlete's FoodCoach kun je dan je persoonlijke voedingsplan raadplegen. Die weet precies waar jouw lichaam op dat moment behoefte aan heeft.

The Athlete's FoodCoach
Logo The Athlete's FoodCoach
In samenwerking met

The Athlete's FoodCoach

Fuel your dreams, tune your nutrition. The Athlete's FoodCoach helpt je met een persoonlijk adaptief voedingsplan om je sportdroom waar te maken. De app is beschikbaar voor hardlopers, wielrenners, fitnessers, voetballers en hockeyers.