Zo maak je tijd voor hardlopen

Dinsdag, 11 april 2023
Zo maak je tijd voor hardlopen
© Lysanne Wilkens

Tussen al je dagelijkse bezigheden kan het lastig zijn om tijd te vinden voor een rondje hardlopen. Schiet jouw training er bij in omdat je ‘te druk’ bent? Daar hebben wij een oplossing voor: 6 manieren waarop hardlopen makkelijker onderdeel van je dag wordt.

Voor je werk

Zet je wekker iets eerder en ga hardlopen voordat je werkdag begint. Niet snoozen, direct je hardloopkleding aan en gaan! Het is efficiënt om hardlopen onderdeel te maken van je ochtendroutine: van je pyjama schiet je in je hardloopkleding en daarna spring je onder de douche. Dat scheelt weer een extra keer omkleden. En zo loop je ook niet het risico dat er gedurende de dag nog iets tussen je trainingsplannen komt.

Tijdens je lunchpauze

Heb je een lange werkdag? Dan is de lunchpauze een goed moment om te gaan hardlopen. Je haalt een frisse neus, kunt de benen strekken en daarna weer vol energie aan de slag! Extra goed uitvoerbaar nu we vaker thuiswerken, maar ook op veel kantoren zijn tegenwoordig douches aanwezig. Wie weet kun je zelfs een aantal collega’s enthousiasmeren om hetzelfde te doen. Zo houd je elkaar gemotiveerd!

Na je werkdag

Zit je werkdag erop? Plof niet eerst op de bank, maar ga direct een rondje hardlopen! Niet treuzelen, daarmee verlies je tijd. Leg je hardloopkleding alvast klaar naast je laptop, zo bereid je jezelf mentaal onbewust alvast voor. Aan het eind van je werkdag hardlopen is fijn omdat het helpt je hoofd leegmaken.

Woon- werkverkeer

Afhankelijk van de afstand die je van je werk woont, kun je hardlopend naar je werk. Je wint tijd, omdat je jouw hardlooptraining niet apart meer hoeft in te plannen. Je laptop en andere benodigdheden laat je een dag eerder op je werk achter, net als een setje schone kleding en douchespullen.

Vanaf het schoolplein

Is het jouw beurt om de kinderen naar school te brengen? Als zij op de fiets gaan, kun jij hardlopend heen en weer.

Sociale afspraken

Heb je met een vriend of vriendin afgesproken om ergens koffie te drinken? Bijpraten kan ook tijdens het hardlopen! En als de ander niet zo sportief is, kan hij of zij met je mee fietsen. Minder intensief, net zo gezellig.

Kort rondje

Iets is beter dan niets! Heb je een half uurtje de tijd? In 20 tot 30 minuten kun je een paar kilometer afleggen, ruim voldoende om je hartslag omhoog te krijgen en de positieve voordelen van hardlopen te ervaren. Je keert ontspannen terug, met frisse energie een beter humeur. Het best bestede half uurtje van jouw dag!