Starten, niet stoppen: maak plannen voor 2017!

Dinsdag, 10 januari 2017
Starten, niet stoppen: maak plannen voor 2017!
Hardlopen met een doel of plan voor ogen maakt het makkelijker en leuker. Vorige week lieten we al weten dat Hardlopend Nederland flinke plannen heeft voor 2017. Uit de vele inzendingen van goede voornemens bleek dat langere afstanden het hardloopdoel voor veel hardlopers is. Ook op Facebook werden veel hardloopplannen gedeeld. We pikken een aantal van jullie doelen er uit.

Naar aanleiding onze oproep om je goede hardloopvoornemens te delen kregen we bijna 800 inzendingen. De uitkomsten van die enquête hebben we samengevat in een mooie infographic. Op social media deelden jullie ook enthousiast je doelen en plannen voor 2017. Jullie hebben duidelijk zin in dit hardloopjaar. Dat is mooi, wij ook!

(Weer) beginnen

Tussen de 165 Facebook-reacties zaten hardlopers van allerlei niveaus met allerlei verschillende doelen. In 2017 beginnen ook weer veel nieuwe hardlopers. Zoals Sandy:

Anderen beginnen om tal van redenen weer opnieuw. Esther bijvoorbeeld door blessureleed:

Blessurevrij blijven

Fit en blessurevrij blijven is ook een veel opgeschreven doel op Facebook. Wie er lang uit heeft gelegen, weet hoe vervelend het is om niet te kunnen hardlopen. Patrick kan daar over meepraten:

Een blessure kan ook nieuwe kracht en inspiratie geven om door te blijven gaan. Een mooi voorbeeld zagen we in Ingrid:

Bijzondere doelen

Meer kilometers maken, dat lazen we ook vaak terug als doel voor 2017. Sommige lopers geven daar wel een heel bijzonder aantal kilometers bij op:

Of wat te denken van een speciaal doel bij een speciale leeftijd:

En zoals gezegd gaan veel plannen over marathons en halve marathons. Dayen durft het nu zelfs hard op te roepen:

Schrijf het op!

Het opschrijven van een doel helpt trouwens ook om je plan concreet te maken. En dat motiveert ook weer om te blijven trainen! Heel veel succes met het maken van je plan voor dit jaar! Met ons Hardlopen.nl jaarabonnement of onze Hardlopen.nl schema’s helpen wij je graag verder op weg.

Foto: Shutterstock

Blessures