Gebruik je foamroller voor een warming-up en cooling-down

In samenwerking met Blackroll
Woensdag, 16 maart 2022
Gebruik je foamroller voor een warming-up en cooling-down

Een foamroller kun je zowel voor als na een training slim inzetten. Tijdens je warming-up gebruik je een foamroller om te zorgen dat je lichaam optimaal kan presteren, tijdens je cooling-down profiteer je van een foamroller door jouw herstel te versnellen.

Met een foamroller prikkel je jouw lichaam op dezelfde manier als met een massage. Je gebruikt je eigen lichaamsgewicht om druk uit te oefenen op je spieren. Een handige tool dus, die je kunt inzetten tijdens jouw warming-up en cooling-down!

Voordat je gaat trainen

Een goed begin is het halve werk! Dat geldt ook voor hardlopen. Een warming-up helpt om je lichaam klaar te stomen voor je hardlooptraining. Door een foamroller te gebruiken verbeter je jouw bloedsomloop en activeer je jouw spieren. Je maakt je lichaam gereed voor de training die komen gaat. Door je spieren op te warmen en los te maken, presteer je beter tijdens je training. Bovendien vergroot je met een foamroller de beweeglijkheid van je spieren en vergroot het je souplesse, wat de kans op blessures vermindert.

Een overzicht van oefeningen om de spieren in je lichaam te activeren, vind je hier.

Na je hardlooprondje

Heb je intensief getraind? Misschien plof je dan het liefst direct op de bank. Maar na afloop van je hardlooptraining is het verstandiger om de inspanning geleidelijk af te bouwen. Zo kunnen de afvalstoffen beter uit je spieren worden afgevoerd. Een rustig rondje uitlopen is een goed begin, maar je herstelt nóg beter door daarna je spieren met een foamroller zacht te masseren. Zo ontspan je jouw spieren en verminder je spierstijfheid. Daardoor ben je weer op tijd fit voor jouw volgende training!

Een overzicht van oefeningen die je lichaam helpen bij herstel, vind je hier.

Aan de slag!

Oefeningen voor hardlopers

Als hardloper doe je er goed aan om regelmatig spierversterkende oefeningen uit te voeren én aandacht te besteden aan warming-up en herstel. Samen met onze partner Blackroll hebben we verschillende programma's en work-outs samengesteld. Ga hiermee aan de slag!

Bekijk alle oefeningen
Powered by Blackroll
Alternatief trainen Beginner Herstel Lichaam Ontspanning
Logo Blackroll
In samenwerking met

Blackroll

Blackroll is een Zwitserse organisatie die producten aanbiedt voor het dagelijks herstel zoals fasciatools, trainingsapparatuur en slaapkussens. Het bekendste en populairste product is de foamrol of massagerol die vele sporters thuis als massagehulpmiddel gebruiken.