4 voordelen van samen hardlopen

Vrijdag, 1 januari 2021
4 voordelen van samen hardlopen

Hardlopen kun je in je eentje doen, maar het wordt nog leuker als je het samen doet! Naast dat het gezellig is om samen je kilometers af te leggen, kun je elkaar motiveren én uitdagen. 4 voordelen van samen hardlopen!

Samen is leuker

Veel activiteiten worden leuker wanneer je deze kunt delen met mensen die je liefhebt. Ook hardlopen kun je heel goed samen met een vriend of vriendin doen. Zo maak je van hardlopen een sociale activiteit waar je naar uitkijkt, in plaats van noodzakelijke arbeid waar je tegenop kijkt.

Efficiënte tijdsbesteding

Het ideale van samen hardlopen is dat je efficiënt met je tijd omgaat. Kiezen tussen bijpraten met die vriend(in) óf een dosis lichaamsbeweging is niet meer nodig, voortaan combineer je het gewoon door samen te sporten. Zo sla je twee vliegen in één klap! Bovendien zorgt hardlopen voor een sterke onderlinge band en vliegen de kilometers voorbij als je gezellig samen op pad bent.

Meer motivatie

Soms heb je weinig motivatie en kun je allerlei smoesjes bedenken om niét van die bank af te hoeven komen. Je bent moe, het regent al de hele dag, je bent druk… de stemmetjes in je hoofd werken je tegen. Het enige wat je dan nodig hebt, is een afspraak om te gaan lopen. Wanneer je met anderen afspreekt om te gaan sporten, is het veel waarschijnlijker dat je ook daadwerkelijk gaat. Je wil de ander natuurlijk niet teleurstellen en zal wel met een héle goede reden moeten komen om niet te gaan.

Veiliger

Last but not least: samen op pad gaan is veiliger. Zeker wanneer je in een afgelegen gebied loopt, is het fijn om samen te zijn. Gebeurt er iets onderweg? Dan is er altijd iemand bij je in geval van nood. Bovendien weten twee mensen weten meer dan één, dus ook minder kans om de weg kwijt te raken.

Beginnersplein