Uplift your mind, het is goed voor je brein!

In samenwerking met ASICS
Lysanne Wilkens Donderdag, 8 juli 2021
Uplift your mind, het is goed voor je brein!

Tijdens Global Running Day lanceerde ASICS de Mind Uplifter tool™. Met behulp van deze tool laat ASICS zien dat hardlopers over de hele wereld profiteren van de positieve invloed van beweging op hun mentale gezondheid. Van een toename in energie en focus tot het ervaren van meer ontspanning en rust.

Hardlopen is niet alleen goed voor je lichamelijke gezondheid. Dat je mentaal ook profiteert van een rondje hardlopen, wil Asics laten zien met de Mind Uplifter™ tool. In een interactieve wereldkaart zijn de eerste resultaten terug te vinden en de cijfers liegen er niet om: beweging zorgt wereldwijd gemiddeld voor een mentale verbetering van 50 procent. In Nederland is een gemiddelde verbetering van 53 procent gemeten.

De positieve effecten worden onderverdeeld in verschillende parameters, waardoor duidelijk wordt op welke gebieden je als hardloper precies vooruitgaat. Zo blijkt dat je bijvoorbeeld ruim 70 procent energieker, alerter en veerkrachtiger bent na het sporten. Ook het gevoel van rust neemt toe. Daarnaast zijn hardlopers in Nederland gemiddeld 38 procent geconcentreerder en 28 procent meer tevreden en ontspannen dan voor het sporten. Genoeg redenen om een rondje te gaan lopen toch?!

Sound Mind Sound Body Uplift your mind

Ben je benieuwd wat hardlopen voor jou mentale gezondheid doet? Met de Mind Uplifter™ tool krijg je inzicht in het effect van beweging. Met behulp van gezichtsscan technologie en zelfrapportage wordt de verandering in mentale activiteit gemeten op tien emotionele en cognitieve parameters - waaronder positiviteit, vertrouwen, kalmte en focus.

Gebruik de Mind Uplifter™ tool
Lysanne Wilkens
Geschreven door

Lysanne Wilkens

Lysanne Wilkens is freelance redacteur voor hardlopen.nl en gaat met alle plezier op zoek naar bijzondere verhalen. Daarnaast is ze zelf fanatiek hardloper en kan ze op diverse afstanden uit de voeten, van de 800 meter tot de halve marathon.

Logo ASICS
In samenwerking met

ASICS

Als groot sportmerk heeft ASICS het doel om de loop- en wandelsport te stimuleren en hardlopers zo goed als mogelijk te ondersteunen. ASICS hecht veel belang aan de gezondheid van de mens. Zo luidt ook de slogan van ASICS: Anima Sana In Corpore Sano: "Een gezonde geest in een gezond lichaam".