Runfitcheck.nl gaat de strijd aan met hardloopblessures

Rob Veer Dinsdag, 21 november 2017
Runfitcheck.nl gaat de strijd aan met hardloopblessures
Hij is er: Runfitcheck.nl, de handige tool voor beginnende hardlopers die is ontwikkeld door VeiligheidNL in samenwerking met de Atletiekunie. Runfitcheck.nl wordt ingezet om het aantal hardloopblessures te verminderen.

Ben je een beginnende of minder ervaren hardloper? Dan kun je nu een test doen om je score op belastbaarheid en doelgerichtheid te bepalen. Op basis van het testresultaat krijg je een uitgebreid persoonlijk digitaal advies. Deze bestaat uit een setje kracht- en techniekoefeningen, een trainingsschema en tips voor een goede warming-up, alles op geleide van de resultaten van de fitcheck.

Basisoefeningen

Het advies bevat geen spectaculaire, ingewikkelde oefenstof maar geeft je een aantal eenvoudige, effectieve basisoefeningen waarmee je je kwetsbare plekken kunt versterken. Ook de trainingen in het hardloopschema worden door Runfitcheck.nl afgestemd op jouw belastbaarheid.

Minder blessures

In een onlangs afgeronde pilotstudie met liefst 900 hardlopers is aangetoond dat de methode van Runfitcheck.nl (van vraagstelling via een score naar concreet advies) mensen bewezen aanzet tot beter gedrag. De verwachting is dat dit op termijn zal leiden tot daadwerkelijk minder blessures.

Ook voor gevorderde lopers

Runfitcheck.nl is vanaf vandaag voor iedereen gratis toegankelijk en nodigt beginnende hardlopers en hun trainers van harte uit de test te doen. Ook gevorderde lopers die blessures buiten deur willen houden zullen baat hebben bij de oefeningen die op basis van hun belastbaarheidsprofiel worden aangeboden.

Help hardloopblessures de wereld uit, ga naar Runfitcheck.nl!

Rob Veer
Geschreven door

Rob Veer

Rob gaf als 16-jarige zijn eerste hardlooptraining en doorliep alle relevante trainerscursussen van de Atletiekunie. Hij begeleidt hardlopers en triatleten via RobVeer.com, van absolute beginner tot internationaal topniveau. Rob Veer is één van onze hardlopen.nl experts en bij hem kun je terecht met al je vragen over training.