Onderzoek naar nieuwe behandelmethode achillespeesklachten

Woensdag, 15 maart 2017
Onderzoek naar nieuwe behandelmethode achillespeesklachten
Heb je langdurige klachten aan je achillespees? In een wetenschappelijk onderzoek van het Erasmus MC en het Haaglanden MC wordt gekeken naar het effect van een nieuwe behandelmethode voor chronische achillespeesklachten. Voor deze studie worden nog patiënten gezocht.

Het onderzoek richt zich op tendinopathie, dat is een ander woord voor een peesblessure. Deze blessure wordt gekenmerkt door pijn, zwelling en verminderde prestatie die kan worden geleverd. Een plaats waar een tendinopathie vaak voorkomt is de Achillespees. Bij patiënten die hier last van hebben is het peesweefsel vaak van mindere kwaliteit.

Nieuwe behandeling

Op dit moment wordt onderzoek gedaan naar een nieuwe behandelmethode voor achillespeesklachten. Bij deze methode bestaat uit een injectie met vocht rondom de pees, die ook met een echo kan worden bekeken door de arts. Door dit vocht in de bloedvaten en de daarmee meelopende zenuwen wordt geprobeerd de pijnklachten in de pees te verminderen.

Criteria

Voor dit onderzoek worden nog patiënten gezocht. Om deel te kunnen nemen aan het onderzoek moet je aan de volgende criteria voldoen:

  • Je hebt klachten aan het middendeel van de achillespees
  • De klachten bestaan langer dan 2 maanden
  • Een oefenprogramma van 6 weken heeft geen effect gehad.
  • Je bent tussen de 18 en 70 jaar oud.

Er bestaan nog een aantal aanvullende criteria, waar de behandelend sportarts van dit onderzoek je op zal beoordelen na aanmelding.

Aanmelden

Als je aan bovenstaande criteria voldoet dan kun je contact opnemen met arts-onderzoeker A.C. van der Vlist, die je verder kan informeren over het onderzoek. Voor aanmelding of informatie kun je contact opnemen per e-mail via [email protected], per telefoon via 010-7033062 (ma, do) / 070‐3574235 (di, wo) of u kunt uw vragen stellen of zich aanmelden via het contact formulier op de website www.achillespeesonderzoek.nl

Blessures