Topatleet Anouk Vetter over haar schoenenkeuze

In samenwerking met ASICS
Lysanne
Lysanne Wilkens Vrijdag, 20 mei 2022
Topatleet Anouk Vetter over haar schoenenkeuze

Verschillende trainingsvormen vragen om andere eigenschappen wat schoenen betreft. Dat weet meerkampster Anouk Vetter als geen ander. Ze heeft ruim 20 (!) paar schoenen, te danken aan haar sponsor ASICS. Wat zijn haar favoriete modellen?

Voor ieder onderdeel heeft Vetter een ander paar schoenen. De zevenkampster doet looponderdelen, hoogspringen, verspringen, hordenlopen, kogelstoten en speerwerpen. In haar trainingen wisselt ze af met drie paar ASICS hardloopschoenen. “Na een hardloopanalyse bij ASICS bleek dat de Novablast, Kayano en Gel Nimbus het beste bij mijn loopstijl passen. Keer op keer bestel ik deze modellen, omdat ze goed bevallen. Het zijn neutrale schoenen, die niet te zwaar zijn.”

Iedere training een andere schoen

De favoriete schoen van Vetter is de ASICS Novablast. “Dit model gebruik ik voor trainingen waarbij ik me snel wil voelen, zoals in de warming-up van een sprinttraining of tijdens een intervaltraining,” vertelt Vetter. “De ASICS Kayano zijn iets stabieler en komen goed van pas nu ik een lichte blessure heb in mijn voet. Ook voor de wat langere loopjes trek ik graag deze schoenen aan. Daarnaast bezit ik de ASICS Gel Nimbus, dat is een fijne allround schoen om mee af te wisselen.”

Van ieder model bezit Vetter meerdere paren, zodat ze nooit twee dagen achter elkaar dezelfde schoenen draagt. “Ik heb het gevoel dat mijn schoenen daardoor langer meegaan. Bijkomend voordeel van zoveel verschillende schoenen is dat ik bij iedere outfit een matchend paar kan vinden.”

Op tijd vervangen

Dankzij haar sponsorcontract met ASICS hoeft Vetter zich niet druk te maken als haar schoenen verslijten. “Om blessures voor te zijn, houd ik goed in de gaten wanneer mijn schoenen aan vervanging toe zijn. Ik controleer de slijtage van de zool en kijk ook naar de binnenkant van mijn hak; door een uitstekend botje ontstaat daar vaak een gat. Dat is voor mij een teken dat ik een nieuw paar kan gebruiken.”

WK Atletiek

Al die schoenen moeten deze zomer ook mee naar het WK Atletiek in Eugene. “Dat is typisch een probleem van meerkampers, al die schoenen. Naar wedstrijden neem ik meestal 10 paar schoenen mee, één koffer bagage is dan echt niet genoeg.”

Wil jij Anouk Vetter in actie zien op het WK Atletiek? Gebruik de Shoe Finder en maak kans op een reis naar Eugene.

Hardloopschoenen
Lysanne Wilkens
Geschreven door

Lysanne Wilkens

Lysanne Wilkens is freelance redacteur voor hardlopen.nl en gaat met alle plezier op zoek naar bijzondere verhalen. Daarnaast is ze zelf fanatiek hardloper en kan ze op diverse afstanden uit de voeten, van de 800 meter tot de halve marathon.

Logo ASICS
In samenwerking met

ASICS

Als groot sportmerk heeft ASICS het doel om de loop- en wandelsport te stimuleren en hardlopers zo goed als mogelijk te ondersteunen. ASICS hecht veel belang aan de gezondheid van de mens. Zo luidt ook de slogan van ASICS: Anima Sana In Corpore Sano: "Een gezonde geest in een gezond lichaam".