Stel je vraag aan de hardlopen.nl experts!

Donderdag, 12 december 2019
Stel je vraag aan de hardlopen.nl experts!
Als je bij een club loopt, heb je vaak al een trainer aan wie je vragen kunt stellen, maar we merken dat mensen die voor zichzelf trainen soms ook behoefte hebben aan enige houvast. Op internet staat veel informatie, maar soms is die informatie ook verwarrend, of niet helemaal toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Via ‘vraag de expert’ kan iedere hardloper, of je nou bij een groep loopt of alleen, vragen stellen aan de experts van hardlopen.nl.

In de praktijk is de drempel om advies te vragen aan een expert net wat groter. Wij brengen graag de expert dichter bij hardlopers, om mensen in beweging te houden en een verantwoorde manier van hardlopen voor iedereen mogelijk te maken.

Mirjam Steunebrink - Gezondheidsexpert

Sportarts Mirjam Steunebrink is één van die Gezond Hardlopen Experts. Mirjam werkt bij het Martini Sportmedisch Centrum in Groningen en bij Sportgeneeskunde Friesland in Heerenveen. Daarnaast is zij zelf fervent hardloopster en triatleet, en loopt ze graag ultra-afstanden op de trials, en dan het liefst in de bergen.

“Als sportarts houd ik me bezig met alles rondom inspanning en het bewegingsapparaat, op elk niveau”, benoemt Mirjam de kern van haar werk. “Al enige tijd is Sportgeneeskunde erkend als medisch specialisme en heb je in principe een doorverwijzing van je huisarts nodig om een (blessure)consult bij de sportarts aan te kunnen vragen. Dat je mij ook vragen kunt stellen via hardlopen.nl is een mooie manier om die extra stap over te slaan, zodat je toch laagdrempelig advies van de sportarts kunt krijgen.”

Rob Veer - Trainingsexpert

Als trainer begeleidt Rob verschillende soorten sporters van zeer uiteenlopend niveau. Op dit moment zijn dat hardlopers, duatleten, triatleten en iemand die aan survival doet. Hij begeleidt duursporters, met een zwaar accent op hardlopers.

“Je kunt bij mij terecht met allerlei vragen op het gebied van training. Dan kan het gaan om wat de beste manier van trainen voor jou is, hoe je je doel kunt bereiken, maar ook wat je moet doen bij tegenslag in je trainingsplan. Ik weet uiteraard ook het een en ander van blessures en voeding, maar daarvoor kan je ook bij een van de andere hardlopen.nl experts terecht.”

Brenda Frunt - Voedingsexpert

Brenda Frunt is sportdiëtist en schrijfster van 2 sportkookboeken ‘Goud op je bord’ deel 1 en deel 2 die ze samen met de chef kok, Erik te Velthuis, van Sportcentrum Papendal schreef. Als (sport)diëtist begeleidt ze (top)sporters en inspireert ze dagelijks mensen uit het bedrijfsleven met workshops, 30 dagen challenges en alles rondom het gebied van voeding en vitaliteit binnen het bedrijf. De drive van de mensen uit het bedrijfsleven lijkt erg op die van topsporters en dat geeft een enorme boost! Ze woont in Vught en heeft 3 dochters van 2, 3 en 5 jaar oud. In haar vrije tijd heeft ze een passie voor hardlopen en survivalrun.

“Mijn doel is om alle mensen met een passie voor het leven te inspireren en mijn kennis te delen omtrent voeding om zo vitaal mogelijk te blijven. Zoals Michael Pilarczyk zo mooi zegt: ‘Leef je mooiste leven’. Hieraan zou ik willen toevoegen: ‘Leef ook je vitaalste leven’!”

Heb je een vraag voor de Hardlopen.nl experts?

De experts van hardlopen.nl kunnen al jouw vragen rondom hardlopen beantwoorden. Ga naar hardlopen.nl/vraag-de-expert en stel jouw vraag (anoniem) aan één van de experts.