Slimme activity tracker van Garmin meet zelfs stressniveau

Donderdag, 13 april 2017
Slimme activity tracker van Garmin meet zelfs stressniveau
Activity trackers bestaan al langer in allerlei kleuren en uitvoeringen. Garmin introduceert nu een slimme activity tracker met een display dat alleen geactiveerd wordt als het nodig is. Met de vívosmart 3 bereken je de maximale zuurstofopname (VO2 max) en de fitnessleeftijd, maar ook wellness-tools zoals een stressmeter.

Dankzij Garmin Elevate™ polshartslagtechnologie controleert de vívosmart 3 jouw hartslag 24 uur per dag en meet hij jouw dagelijkse activiteiten, bijvoorbeeld het aantal stappen dat je zet, hoeveel trappen je oploopt, de hoeveelheid verbrande calorieën, het aantal minuten intensieve training, jouw slaapritme en nog veel meer.

Vijf dagen op accu

Met Move IQ™ en een nieuwe Strength Training-meter die automatisch het aantal herhalingen telt, is jow work-out leuker en effectiever dan ooit. Hij geeft bovendien smartphone meldingen weer, zodat gebruikers altijd en overal 'connected' zijn. De vívosmart 3 heeft een accu die tot wel vijf dagen meegaat, en kan tijdens het douchen of zwemmen worden gedragen.

De betekenis achter de statistieken

Consumenten die bewust met hun gezondheid omgaan, willen steeds meer weten over de betekenis achter hun statistieken. Wat zeggen de gegevens nu eigenlijk over mijn echte gezondheid? Dankzij nieuwe fitness- en wellness-tools die bijvoorbeeld de fitnessleeftijd en het stressniveau bepalen, geeft de vívosmart 3 jou antwoord op dit soort vragen.

Stressniveau

Voor mensen die gezonder willen leven is een goede mentale gezondheid net zo belangrijk als de tijd die ze in een sportschool doorbrengen. Daarom beschikt de vívosmart 3 ook over wellness-functies, zoals een stressmonitor die het stressniveau registreert. Als je als gebruiker niet beweegt, houdt de vívosmart 3 de variaties in jouw hartslag automatisch bij en berekent op basis hiervan jouw stressniveau.

Actief in stijl

Dankzij de onopvallende smalle polsband past de vívosmart 3 perfect bij sportieve vrijetijdskleding. Het apparaat heeft een discreet display, die alleen zichtbaar is als hij geactiveerd wordt door een aanraking, inkomende berichten of meldingen. Als hij niet gebruikt wordt, is hij onzichtbaar.

Meer info: Garmin

Hardloophorloge