Review: Goodr hardloopzonnebril

Donderdag, 22 augustus 2019
Review: Goodr hardloopzonnebril
Een hardloopzonnebril kopen, het lijkt soms wel hogere wiskunde. Hardlopen.nl redacteur Marloes heeft altijd last van de zon en is al tijden op zoek naar een goede hardloopzonnebril, zonder succes. Wij gaven haar een Goodr hardloopzonnebril om te testen.

Zie je mij hardlopen, dan zie je mij meestal ook met mijn ogen knijpen. Ik heb geen 30 graden en stralende zon nodig om last te hebben van het licht buiten. En is het een keer niet licht, dan traan ik mezelf een ongeluk door de wind. Je snapt, ik ben al een behoorlijke tijd op zoek naar een goede hardloopzonnebril die mij in een klap van al deze ongemakken af kan helpen. Ik heb alleen moeite met de juiste vinden. Te duur, te lelijk, er is altijd wel iets. Uit pure wanhoop heb ik ook nog geprobeerd om dan maar te rennen met mijn gewone zonnebril. Zonder succes, want hij ging alle kanten op en gleed van mijn neus. Het moet dus écht een hardloopzonnebril zijn. Van hardlopen.nl kreeg ik een Goodr hardloopzonnebril om te testen. Een fijne prijs, kekke modellen: ja, dit kon wel wat zijn. Ik zette de bril op bij een training in de volle zon en dit is wat ik ervan vond.

De verpakking

De zonnebril wordt geleverd in een kek doosje en zit in een hoesje met de signature Goodr-flamingo’s. Hoe gezellig! Ik word er blij van. Het stijltje is tot in detail doorgevoerd. Ik heb erg gelachen om de ‘Goodr guide to proper eyewear care & maintenance’. Dat doet Goodr allemaal heel erg goed.

De belofte

Leuk die verpakking, maar daar heb je natuurlijk niets aan als het product bagger is. Goodr beloofd betaalbare, stylish hardloopzonnebrillen te leveren zonder poespas. Dat stylish puntje doen ze heel goed. Ik vind de zonnebril er erg leuk uitzien en ze zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. Omdat de prijs goed te doen is, kan je er best 2 aanschaffen en afwisselen. Dat concept vind ik erg leuk. Maar dat ligt misschien aan mij. Ik heb ook weleens perfect aangemeten hardloopschoenen afgewezen omdat ik de kleur niet leuk vond…

Er zijn 3 hoofdpunten die Goodr speciaal noemt op het doosje. No slip: geen glijgevaar bij de neus. No bounce: door de fit van de zonnebril stuitert hij niet tijdens het hardlopen. All polarized: lenzen met UV400 bescherming die UVA- en UVB-stralen 100% tegenhouden.

De review

Het valt mij meteen op hoe licht de zonnebril is. Als ik hem opzet, zit hij meteen goed. Hij voelt heel comfortabel en stevig. Ik ben niet bang dat hij bij het hardlopen van mijn neus gaat vallen. De echte test komt natuurlijk als ik daadwerkelijk hardloop, maar so far so good.

Na een tijdje hardlopen zit de zonnebril nog steeds perfect op zijn plek. Ik voel hem nauwelijks zitten en hij gaat niet op en neer. Ik heb er geen moment aan hoeven te zitten en dat is fijn, want dan kan de focus gaan naar hardlopen (of oortjes die uitvallen, nog zoiets). Zoals bij iedere training heb ik weer een prachtig rood en bezweet hoofd, maar dat maakt de zonnebril weinig uit. Hij blijft waar hij zit en glijdt niet naar voren. De lenzen van de zonnebril kijken ook lekker. De zon was ontzettend fel en ik moet wel toegeven dat ik het idee had dat bijvoorbeeld mijn gewone zonnebril die stralen meer blockt. De Goodr zonnebril keek iets minder ‘donker’ en de zon was nog steeds behoorlijk fel. Maar heb ik met mijn ogen geknepen? Geen moment. De zonnebril doet dus wel zijn werk.

Conclusie

Ik ben ontzettend enthousiast. Goodr levert een stylish zonnebril, voor een prima prijs, die goed blijft zitten. Ik vond vooral de fit echt ontzettend goed. De zonnebril liep heel comfortabel. En door de looks kan je hem na het hardlopen ook prima ophouden. Ook fijn voor dat biertje na een wedstrijd. De lenzen mogen van mij nog iets donkerder kijken, maar dat is misschien een persoonlijk iets. Goodr doet in ieder geval wat hij belooft. Zou ik een Goodr aanraden: zeker. Ga ik nog een kleur bijkopen: yep. De dagen van tranen en knijpen zijn voorbij.

Benieuwd naar de Goodr hardloopzonnebrillen? Kijk hier voor alle kleuren en modellen.