Review: de ASICS Novablast 2

In samenwerking met ASICS
Donderdag, 24 februari 2022
Review: de ASICS Novablast 2

De ASICS Novablast 2 (voor dames) is een superlichte schoen die tegelijkertijd heel comfortabel past. Daarnaast ziet hij er ook nog een onwijs gelikt uit! Esther Singendonk, recreatief hardloopster en communicatieadviseur bij de Atletiekunie, mocht deze pareltjes dit keer testen.

Voor iemand die al jaren op de ASICS Nimbus loopt en de nodige kilometers versleten heeft, is het wel even wennen met deze Novablasts. Omdat ik in het verleden regelmatig met enkel- en achillespeesblessures te maken heb gehad, is een schoen met gedegen ondersteuning en goede demping essentieel voor mij. Ik was dus ook blij verrast te merken dat deze, op het oog superlichte en soepele schoenen, mij wel deze vertrouwde ondersteuning boden.

Ik ben ieder jaar wel een aantal weekenden op het mooie Texel te vinden; zo ook begin februari. Altijd wanneer ik daar ben, trek ik even de hardloopschoenen aan voor een rondje door de prachtige duinen, bossen of even heen en weer voor een koffiebezoekje aan vrienden. Inmiddels is het me ook drie keer gelukt om op tijd in te schrijven, en uiteindelijk succesvol deel te nemen, aan de beroemde Texel halve marathon eind september. Een waanzinnig bijzondere ervaring omdat je vanaf de boot start, duinen en wind trotseert om vervolgens na 21 kilometer te finishen in het gezellige Den Burg waar een welverdiende Skuumkoppe op je wacht.

Lopen op wolkjes

Goed, dit weekend was ik er niet voor deze halve marathon maar heb ik wel twee prachtige hardlooprondjes voltooid met een vriendin van me. Genoeg reden om voor deze rondjes mijn kersverse, nog in de verpakking zittende, Novablast 2 te testen. Een beetje huiverig aanvankelijk, omdat ik echt het gevoel had dat ik op wolkjes liep, maar na een paar honderd meter voelde ik direct dat ik wel degelijk de juiste ondersteuning had. Bij iedere stap land je heel gebalanceerd en tegelijkertijd ook zacht, terwijl je ook heel gemakkelijk snelheid maakt.

Ook het lopen op verschillende ondergronden voelde prettig en stabiel. We begonnen op de weg maar staken al snel de bossen in waar we ook de nodige modderige zandpaden voor onze kiezen kregen. Door de brede buitenzool, denk ik, had ik hier geen problemen om stabiel te blijven hardlopen zonder snelheid te verliezen. De FF BLAST demping zorgt bovendien voor een soort trampoline effect tijdens het hardlopen terwijl je wel met een gebalanceerde pas kunt blijven lopen.

Zaterdag- en zondagochtend gingen de mooie blauwe, spiksplinternieuwe Novablast 2 aan en 23 modderige Texelse kilometers verder staan ze nu vooraan in het rijtje hardloopschoenen. Ik wissel nog altijd mijn hardloopschoenen af op mijn rondes maar bij mijn eerstvolgende wedstrijd trek ik zéker de Novablast 2 aan! Enige nadeel: ze zijn niet meer zo mooi schoon en nieuw…

Benieuwd naar de Novablast 2? Ga dan snel naar runningdirect en probeer ze zelf uit!

Logo ASICS
In samenwerking met

ASICS

Als groot sportmerk heeft ASICS het doel om de loop- en wandelsport te stimuleren en hardlopers zo goed als mogelijk te ondersteunen. ASICS hecht veel belang aan de gezondheid van de mens. Zo luidt ook de slogan van ASICS: Anima Sana In Corpore Sano: "Een gezonde geest in een gezond lichaam".