Review: de ASICS GEL-NIMBUS 23!

Dinsdag, 12 januari 2021
Review: de ASICS GEL-NIMBUS 23!

De ASICS GEL-NIMBUS is inmiddels niet meer weg te denken uit het hardlooplandschap. Eind 2020 kwam de 23e versie van deze schoen uit. Wij hebben de schoenen voor je getest op basis van draagcomfort, stabiliteit en demping. Lees hier de review van de nieuwste GEL-NIMBUS 23!

Draagcomfort & pasvorm

Het bovenwerk voelt prettig en stevig aan. Door het zachte mesh-ontwerp drukt het bovenwerk niet vervelend op de wreef, maar sluit de schoen wel goed aan rondom je voet. Daarnaast zijn de veters flexibel waardoor ze prettig gestrikt kunnen worden.

Handige tip: Kijk altijd naar de lengte in centimeters van je hardloopschoenen. De bijbehorende EU-maat kan namelijk nog weleens afwijken.

Stabiliteit & flexibiliteit

Zodra je de schoen aantrekt voel je dat de schoen voldoende stevigheid biedt. De verbeterde ondersteuning is ook in deze editie van de GEL-NIMBUS merkbaar. Zelfs in de bochten behoudt de schoen de gewenste stabiliteit. Vooral de ondersteuning rondom het midden van de voet is merkbaar.

Demping

Het is vooral de demping die er bij deze schoen uitspringt. Of je nu op een zachte of een harde ondergrond loopt, je voelt geen verschil. De demping is optimaal door de lange schokabsorptie. Dit zorgt voor een prettig draagcomfort. Ideaal wanneer je een lange duurloop op de planning hebt staan.

Conclusie

De ASCIS GEL-NIMBUS 23 is een prettige schoen voor de lange duurloop. Erg comfortabel waardoor je gemakkelijk veel kilometers loopt tijdens je training. Ben je op zoek naar een snelle schoen om je persoonlijke records mee aan te scherpen? Dan is dit waarschijnlijk niet het type schoen dat je zoekt.

Kijk voor meer informatie over de nieuwe GEL-NIMBUS 23 op asics.com.

Hardloopschoenen