Review: de ASICS GEL-CUMULUS 23

In samenwerking met ASICS
Donderdag, 22 juli 2021
Review: de ASICS GEL-CUMULUS 23

Het is misschien wel de meest geliefde hardloopschoen vanwege de comfort: De ASICS GEL-CUMULUS. In mei 2021 kwam de 23e versie van deze schoen uit. Wij hebben de schoen voor je getest op basis van draagcomfort, stabiliteit en demping. Lees hier de review van de nieuwste GEL-CUMULUS 23!

Draagcomfort & pasvorm

Wat op het eerste oog gelijk opvalt is het prachtige design. Op deze schoen wil je gezien worden! De Cumulus is voorzien van een MONO-SOCK bovenwerk. Het bovenwerk voelt prettig en stevig aan. Door het zachte mesh-ontwerp drukt het bovenwerk niet vervelend op de wreef, maar sluit de schoen wel goed aan rondom je voet. Ook fijn: na afloop van de run heb ik geen zweterige voeten (getest met 25 graden). Het is een schoen met een hoog ademend vermogen.

Handige tip: Met warm weer kunnen je voeten behoorlijk opzwellen. Zorg ervoor dat je schoenen niet te strak zitten of trek een schoen aan van ademend materiaal om afknelling te voorkomen.

Stabiliteit & flexibiliteit

Naast dat de schoen stevig aanvoelt, voelt het vooral heel comfortabel. De schokbelasting die je tijdens het hardlopen maakt wordt goed opgevangen. Het voelt echt alsof je op wolken loopt. Doordat je wel volledig grondcontact hebt, gaat de stabiliteit niet verloren.

Gel Cumulus review

Demping

Deze versie van de GEL-CUMULUS belooft een nog soepelere en meer gedempte run. De lichtgewicht FLYTEFOAM-tussenzool en 3D SPACE CONSTRUCTION-technologie onder de voet zou voor extra ondersteuning moeten zorgen. Dit verschil in demping is direct voelbaar. Niet alleen de eerste kilometers tijdens mijn run voel ik de ondersteuning, ook aan het einde is dit nog merkbaar. Erg prettig wanneer je een lange duurloop comfortabel wilt lopen.

Sound Mind Sound Body Uplift your Mind

Tijdens het testen van de GEL-CUMULUS 23 heb ik gebruik gemaakt van de Mind Uplifter tool van ASICS. Met deze tool kun je zien wat voor effect hardlopen heeft op je mentale gezondheid.

Gebruik de Mind Uplift tool!
Mind uplifter gel cumulus 23 review

Conclusie

De ASICS GEL-CUMULUS 23 is ideaal voor hardlopers die op zoek zijn naar een comfortabele schoen. Erg geschikt voor je dagelijkse training. Daarnaast ziet het design er ook nog eens erg mooi uit. Dankzij de demping van de schoen voelt het alsof je eeuwig door kan blijven lopen en kun je puur genieten van je run.

Kijk voor meer informatie over de nieuwe GEL-Cumulus 23 op asics.com.

Logo ASICS
In samenwerking met

ASICS

Als groot sportmerk heeft ASICS het doel om de loop- en wandelsport te stimuleren en hardlopers zo goed als mogelijk te ondersteunen. ASICS hecht veel belang aan de gezondheid van de mens. Zo luidt ook de slogan van ASICS: Anima Sana In Corpore Sano: "Een gezonde geest in een gezond lichaam".