Review: ASICS SUPERBLAST 2

In samenwerking met ASICS
Esther Vliege
Esther Vliege Maandag, 8 juli 2024
Review: ASICS SUPERBLAST 2
© ASICS

De ASICS SUPERBLAST 2 kan nu jouw wedstrijdschoen én allround trainer zijn. Dankzij de upgrade van de tussenzool met FF TURBO PLUS schuim, voorheen alleen gebruikt in de flagship modellen. Hardlopen.nl-redacteur Esther Vliege test de ASICS SUPERBLAST 2. 

De ASICS SUPERBLAST 2 is lichter, zachter en heeft meer energieteruggave dan het FF BLAST TURBO schuim in het vorige model. Ook zet ASICS met de schoen technologisch en ecologisch weer een mooie stap. De schoen is onderdeel van de Celebration Of Sport-collectie, ontworpen om positiviteit te verspreiden en mensen wereldwijd aan te moedigen om in beweging te komen.

Klaar met opbouwen, sneller lopen

Vooraf moet ik iets toegeven: ik ben een echte NIMBUS-loper. Al meer dan vijftien jaar. Een uitstapje naar een ander model en merk heb ik heus gemaakt, toch bleef ik trouw. Ik hou van het comfort van deze schoen. Ook al zijn mijn runs nu - moeder van drie - korter. Juist toen ik het lopen weer moest opbouwen, voelde het veilig dat de schoen in elk geval vertrouwd was. Spannend dus deze test. Toegeven: de wetenschap dat deze schoen dezelfde techniek in de tussenzool heeft als de METASPEED SKY PARIS en METASPEED EDGE PARIS, geeft vertrouwen. En mij het zetje in de rug om sneller te lopen. Klaar met opbouwen. Terug aan de bak.

Ode aan Parijs

Beeld het je in: de zon komt net op of daalt langzaam boven het energieke Parijs. Dit spektakel kleurt de lucht boven de altijd levendige lichtstad met een warm oranje gloed. De designers van ASICS vertaalden dit kleurenspektakel naar deze nieuwe ASICS SUPERBLAST. Dan terug naar de Hollandse polder: met een beetje verbeeldingskracht zie ik daar óók zo’n adembenemend natuurverschijnsel. En dat vooruitzicht motiveert me, terwijl ik al voor de zonsopgang mijn hardloopschoenen aantrek (want daarna beland ik in de ochtendspits van het familieleven). Of het uiterlijk van deze schoen me elke training zo’n boost geeft betwijfel ik, maar mooi vind ik ze zeker. En comfortabel: net zoals bij m’n vertrouwde NIMBUS, stap ik soepel in en voelt de geweven upper lekker, licht en ademend. Let’s go.

FF TURBO™ PLUS schuim

Schoenen aan en gaan. Tijdens de eerste minuten ga ik in gedachten terug naar toen: het begin van mijn loopjaren. Lichter. Jonger. En vooral: veel sneller. En dan gebeurt het, geen groots wonder wel een verschuiving. Ik loop energieker, minder zwaar. Het is letterlijk of ik energie terugkrijg tijdens de landing, het geeft vertrouwen en ik durf zowaar te versnellen. Ik land zacht, soepel en zet energiek af. En dát voelt zo goed! Na nog een paar test-trainingen komt mijn vertrouwen dat ik langzaamaan weer sneller kan lopen echt terug. De tussenzool van FF TURBO PLUS schuim heeft daar ongetwijfeld aan bijgedragen.

De buitenzool & de natuur

Het liefst loop ik buiten de gebaande paden. Dus zodra ik een zijpaadje kan pakken, sla ik af. Waar ik nog wel eens aan het glibberen was in de modder, heb ik nu gek genoeg meer grip. Of zo gek is dat niet, want de SUPERBLAST 2 schoen is uitgerust met ASICSGRIP, een buitenzoolrubber ontworpen voor off-road terreinen. Fantastisch, echt een allrounder dus. Persoonlijk vind ik het ook een geruststellend idee dat de onderlaag van de tussenzool uit ongeveer 24% bio-based materiaal bestaat en ik en ASICS zo weer een steentje bijdragen aan deze mooie wereld.

Leuk detail: op de lus van de tong (die de veters op zijn plaats houdt) staat de zin Sound Mind Sound Body. Een mooie reminder voor als je even geen zin hebt.

Mijn eindconclusie?

De NIMBUS blijft zeker. Maar naast de SUPERBLAST. Het is een neutrale allround hardloopschoen én een echte alleskunner. De schoen is prima voor je dagelijkse runs maar ook voor je tempo- en intervaltrainingen. Deze zomervakantie moet ik selectief pakken, dus deze veelzijdige en betrouwbare hardloopschoen gaat mee.

Hardloopschoenen
Esther Vliege
Geschreven door

Esther Vliege

Esther Vliege schrijft onder andere voor de drie domeinen van de Atletiekunie (atletiek.nl, atletiekunie.nl en hardlopen.nl). Als freelance journalist, copywriter en redacteur creëert ze content voor print en online. Als ze niet schrijft over hardlopen, loopt ze zelf een rondje door de duinen.

Logo ASICS
In samenwerking met

ASICS

Als groot sportmerk heeft ASICS het doel om de loop- en wandelsport te stimuleren en hardlopers zo goed als mogelijk te ondersteunen. ASICS hecht veel belang aan de gezondheid van de mens. Zo luidt ook de slogan van ASICS: Anima Sana In Corpore Sano: "Een gezonde geest in een gezond lichaam".