Review: ASICS GEL-KAYANO 30

In samenwerking met ASICS
Donderdag, 29 juni 2023
Review: ASICS GEL-KAYANO 30

ASICS tilt het comfort van stabiliteitsschoenen naar een hoger niveau met de nieuwste GEL-KAYANO 30. Deze gloednieuwe schoen biedt hardlopers stabiliteit en comfort dankzij baanbrekende technologieën. Hierdoor is deze versie nog stabieler, zachter en lichter ten opzichte van vorige edities. Atletiekunie collega Ruben mocht als eerste een proefrondje lopen.

Nieuwste technologieën

ASICS promoot deze schoen met behulp van het nieuwe 4D Guidance System™ dat zorgt voor extra ondersteuning, comfort en een soepele afwikkeling van de voet, waardoor elke stap moeiteloos aanvoelt. De dikke, brede zool met PureGEL™-technologie, prettige pasvorm en uitstekende demping creëren een buitengewoon comfortabel en stabiel gevoel bij iedere landing.

Het is alsof je voeten worden verwend met een zachte marshmallow na elke landing

Ruben

Stabiliteit & comfort

De GEL-KAYANO 30 staat bekend om zijn uitstekende demping en energieteruggave en deze editie is daar geen uitzondering op. Zodra je de schoenen aantrekt ervaar je direct de impactabsorptie en het responsieve gevoel van de PureGEL-demping. Het is alsof je voeten worden verwend met een zachte marshmallow na elke landing. Zelfs tijdens lange duurlopen op oneffen terrein biedt de zachte zool voldoende stabiliteit, waardoor je met vertrouwen kunt blijven lopen.

Lichtgewicht

Een opvallende verbetering van de GEL-KAYANO 30 is het gewichtsbesparende ontwerp. Met ongeveer 30 gram minder gewicht per schoen voel je direct het verschil zodra je ze aantrekt. Het verminderde gewicht draagt bij aan een gevoel van lichtheid en wendbaarheid tijdens het lopen, waardoor je gemakkelijker en efficiënter kunt bewegen.

Tijdens langere duurlopen biedt de stabiliteit van de GEL-KAYANO 30 een verfrissend gevoel en houdt je scherp, zodat je continu in een aangenaam tempo kunt blijven lopen zonder concessies te doen aan comfort.

De GEL-KAYANO 30 lijkt intuïtief aan te voelen wanneer je wilt versnellen

Ruben

Snelheid & intuïtie

Naast het comfort tijdens duurlopen is het ook belangrijk om te weten hoe deze schoen presteert op hogere snelheden. Tijdens een intervaltraining op verschillende terreinen, zoals heuvels, bos, onverharde paden en asfalt, heb ik dit uitgebreid kunnen testen. De GEL-KAYANO 30 voelt intuïtief aan wanneer je wilt versnellen. Je voelt direct de energieteruggave van de schoen waardoor je een extra zetje krijgt om het tempo te verhogen. Hierdoor voelt het lopen op hogere snelheden comfortabel en moeiteloos aan.

Eindoordeel

De GEL-KAYANO 30 is ontworpen met veel aandacht voor ondersteuning en comfort en zit boordevol innovatieve technologieën. De lichtheid van de schoen, in combinatie met de responsieve eigenschappen en het comfort op alle soorten terrein, maken het voor mij de ideale schoen voor zowel rustige duurloopjes als tempo- of intervaltrainingen.

Hardloopschoenen
Logo ASICS
In samenwerking met

ASICS

Als groot sportmerk heeft ASICS het doel om de loop- en wandelsport te stimuleren en hardlopers zo goed als mogelijk te ondersteunen. ASICS hecht veel belang aan de gezondheid van de mens. Zo luidt ook de slogan van ASICS: Anima Sana In Corpore Sano: "Een gezonde geest in een gezond lichaam".