Review: ASICS Gel Kayano 28

In samenwerking met ASICS
Donderdag, 25 november 2021
Review: ASICS Gel Kayano 28

De ASICS Gel Kayano 28 is een stabiele en lichte hardloopschoen, die ondersteuning biedt voor je duurlopen en tegelijkertijd reactief genoeg is voor snellere intervaltrainingen. 400m en 800m loper Lars van Hoeven test het model tijdens een rondje in het Olympiapark in München.

Na een mooi atletiekseizoen waarin ik mijn persoonlijke records op de 400 en 800 meter verbrak, mocht ik genieten van twee weken vakantie. Toch kon ik het niet laten om mijn splinternieuwe ASICS Gel-Kayano 28 aan te trekken toen ik het Olympiapark in München zag. Op de plek waar volgend jaar rond deze tijd negen Europese Kampioenschappen zullen plaatsvinden, waaronder het EK atletiek, komen sport en natuur op een prachtige manier bij elkaar. In het park heerst nu al een bijzondere sfeer en dat terwijl er nog geen sport is om te bewonderen.

Dan zelf maar een rondje hardlopen, zodat ik volgend jaar de beste plekjes snel weet te vinden. Het was één van de eerste keren dat ik liep op de ASICS Gel-Kayano 28. Het nieuwe model van ASICS, dat stevigheid biedt en toch soepel aanvoelt. Hoewel ik mijn wedstrijden op de baan altijd op lichte spikes loop, hou ik juist van een schoen met genoeg ondersteuning voor mijn duurlopen. Gezien mijn geschiedenis met voetblessures is de extra ondersteuning aan de binnenkant van de schoen een welkome toevoeging. Het enthousiasme dat ontstond door het zien van alle indrukwekkende EK stadions zorgde ervoor dat ik ineens harder liep dan ik van plan was. Op de Gel-Kayano is ook dat geen enkel probleem. Door de reactieve zool voelt ook lopen op hogere snelheid prima aan. Nadat ik de versnelling had ingezet, profiteerde ik nog steeds van de goede ondersteuning van de schoenen.

Stabiliteit & Demping

Om de stabiliteit en het reactievermogen te verbeteren heeft ASICS de FF BLAST™ technologie, die zorgt voor extra demping aan de tussenzool, toegevoegd. Het biedt een soepel en ondersteunend gevoel bij elke stap. Dankzij de nieuwe GEL™-technologie van de schoen voelt elke pas als een soepele landing waarbij je geen snelheid lijkt te verliezen.

Conclusie

De ASICS Gel-Kayano 28 was denk ik het beste paar hardloopschoenen uit mijn assortiment hardloopschoenen dat ik had kunnen kiezen voor mijn vakantie. Ook als ik terug ben in Nederland ga ik ook zeker nog veel kilometers maken op deze schoenen. Volgend jaar neem ik ze ook zeker weer mee naar München als ik de Nederlandse topatleten ga aanmoedigen tijdens het EK atletiek.

Benieuwd naar de ASICS Gel-Kayano 28? Ga dan snel naar RunningDirect en probeer de schoen uit!

Logo ASICS
In samenwerking met

ASICS

Als groot sportmerk heeft ASICS het doel om de loop- en wandelsport te stimuleren en hardlopers zo goed als mogelijk te ondersteunen. ASICS hecht veel belang aan de gezondheid van de mens. Zo luidt ook de slogan van ASICS: Anima Sana In Corpore Sano: "Een gezonde geest in een gezond lichaam".