Ontdek de Garmin Enduro, het ultieme sporthorloge voor duursporters

Dinsdag, 20 april 2021
Ontdek de Garmin Enduro, het ultieme sporthorloge voor duursporters

Houd jij het lopen van ultra-lange afstanden en ben je echt een fan van data en smartwatches? Dan is de Garmin Enduro misschien wel iets voor jou!

Dit multisporthorloge, ontworpen voor duursporters, heeft een lichtgewicht en duurzaam ontwerp. Met de eenvoudig aan te passen instellingen om bepaalde functies in en uit te schakelen kan de batterij zelfs tot 80 uur mee gaan in GPS-modus. Dit kan zelfs nog worden uitgebreid tot 65 dagen in smartwatch-modus dankzij de solarcharging.

Next-level training

Enduro is ontworpen voor alle wedstrijd-omstandigheden en heeft verschillende nieuwe trainings- en herstelfuncties. Veel traditionele multisport smartwatchfuncties zijn aan de veeleisende behoeften van duursporters aangepast:

  • Trailrun VO2 max: Vanaf nu is het mogelijk om ook de VO2 max te berekenen voor Trail-run activiteiten. De VO2 Max van de gebruiker wordt daarnaast ook aangepast aan de omgeving door warmte- en hoogteacclimatisatie.
  • ClimbPro™ Trail: Ontvang real-time informatie over de huidige en komende beklimmingen, inclusief helling, afstand en hoogtewinst. Voor extra veiligheid en bewustzijn geeft ClimbPro nu ook informatie over de voortgang van de hardloper tijdens afdalingen.
  • Rusttimer: Selecteer de ultrarun-activiteit en registreer de tijd bij de hulpposten door gebruik te maken van de rusttimer.
  • Herstel: Het lichaam de tijd geven om te herstellen tussen trainingen en wedstrijden is cruciaal. Het herstel-advies is dynamisch en wordt eveneens, positief of negatief, bijgesteld aan de hand van o.a. slaap- en wellnessgegevens (zoals stress en energieniveau).
  • Aanbevolen dagelijkse trainingen: Voor trainingsbegeleiding waarbij rekening wordt gehouden met het fitnessniveau, krijg je dagelijkse loop- en fietstrainingsuggesties op basis van de huidige trainingsbelasting en trainingsstatus.

Dagelijkse gezondheid en fitheid bijhouden

Enduro biedt innovatieve gezondheids- en welzijnsfuncties, waaronder hartslagmeting op de pols en Pulse Ox-sensor voor hoogte-acclimatisatie en geavanceerde slaapregistratie. De smartwatch is ook uitgerust met Garmin's exclusieve Body Battery™ functie die de gegevens registreert om verschillende energieniveaus te meten, wat kan helpen bij het plannen van workouts en rusttijden.

Blijf verbonden, zelfs off-grid

Het maakt niet uit waar de route je heen brengt, verbonden blijven is noodzakelijk. Enduro zit boordevol navigatie- en connectiviteitsfuncties, waaronder toegang tot meerdere wereldwijde navigatiesatellietsystemen. Zo kun je in de meest uitdagende omgeving en omstandigheden meer dan alleen gebruik maken van GPS. Enduro biedt ingebouwde ABC-sensoren zoals een hoogtemeter, een barometer en een elektronisch 3-assig kompas.

Benieuwd naar alle mogelijkheden van de Garmin Enduro? Ga dan naar de website en bekijk alle nieuwe functies van dit multisporthorloge!