Laad je smartphone op tijdens het hardlopen

Dinsdag, 9 augustus 2016
Laad je smartphone op tijdens het hardlopen
Ideaal, al die hardloopapps waarmee je ieder detail over je training kunt bijhouden. Maar de batterij van je telefoon gaat door het gebruik van al die apps wel steeds sneller leeg. Gelukkig is daar een oplossing voor: je batterij opladen terwijl je beweegt.

Wil je na je hardlooptraining je Facebook en het nieuws even checken op je telefoon, blijkt de batterij alweer bijna leeg te zijn door het gebruik van de app waarmee je je loopsnelheid, calorieverbruik en andere details van je training hebt bijgehouden. Smartphones mogen dan steeds geavanceerder worden, de batterij is hier niet altijd op berekend.

Accu om je arm

Een gadget die daar een oplossing voor biedt is Ampy Move. Dit is een kleine externe accu die zich oplaadt doordat je in beweging komt. Je wekt daarmee bijvoorbeeld stroom op door hard te lopen, met de Ampy-accu in een armband om je arm.

Halfuur hardlopen, drie uren batterij

Als je ongeveer een halfuur hardloopt, zorgt Ampy ervoor dat de batterij van je smartphone drie uren langer meegaat. De accu van Ampy kan de energie ook opslaan om die op een later moment te gebruiken om je telefoon op te laden. Ampy Move kost 99 euro.

Competitie-element

Er is ook een app voor Android en iPhone waarmee je kunt zien hoeveel procent extra batterij je al bij elkaar hebt gelopen. Ook kun je in de app van Ampy zien hoe goed jij het doet ten opzichte van andere hardlopers, waardoor je ook een leuk competitie-element hebt.

Grote accessoires

Ook andere bedrijven werken aan een techniek om je telefoon op te laden terwijl je hardloopt, maar daar zijn vaak nog accessoires voor nodig die te groot zijn om in de telefoon zelf te verwerken. En te grote accessoires om je arm of aan je lichaam zijn niet echt prettig als je in je loopritme wilt komen.

Bronnen: Androidworld.nl, Nu.nl en Simyo.nl

Foto: Getmyampy.com

Apps